ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום על הקמת צוות לבחינת מעבר להנהגת סוף שבוע ארוך בישראל. בראשות הצוות יעמוד ראש המועצה הכלכלית המייעצת לראש הממשלה, יוג'ין קנדל, והוא יגיש את המלצותיו עד תחילת מושב החורף של הכנסת בחודש אוקטובר.
היוזמה להנהגת סוף שבוע ארוך בישראל, של השר סילבן שלום, זוכה לפי שעה לתמיכה רחבה במשק. השר שלום אמר היום, כי "לא ניתן לעצור את הרכבת שכבר יצאה מהתחנה. יש לעבור לסוף שבוע ארוך בהקדם, כפי שעשו כל המדינות העולם המפותח".
לעיתון "גלובס" שחשף את היוזמה אמר שלום כי "סוף שבוע ארוך שיכלול את שבת וראשון ישנה את המדינה מהקצה אל הקצה. העובדה שלאנשים יהיה סופשבוע ארוך אולי תביא לרגיעה במדינה. תחושת החופש תאפשר לאנשים להגיע רגועים יותר לעבודה בימי שני ועם יותר מוטיבציה".
על-פי הצעת החוק, שמחייבת תיקון בחוק שעות העבודה, יחל שבוע העבודה בימי שני ויימשך עד שישי בצהריים, כשלכל יום עבודה תתווסף חצי שעה ביום. בתקופת שעון הקיץ תסתיים העבודה בימי שישי בשעה 14:00, ואילו בשעון החורף ייצאו העובדים לחופשת סוף השבוע שעה אחת קודם לכן. שבת וראשון יוגדרו כימי מנוחה.
לצד פיתוח תרבות שעות הפנאי, מונה שלום גם יתרונות כלכליים ליוזמה. "תוספת שעות העבודה במשך השבוע תביא לפריון גבוה יותר, והתפוקה תהיה גבוהה יותר. אפשר יהיה לפעול מול השווקים בעולם בצורה הרבה יותר אפקטיבית וטובה, זה ייתן תוצאות טובות יותר וישפיע בצורה דרמתית על הפעילות המסחרית בישראל. כל מערכת הבנקאות ושוק ההון ומערכות המסחר יסונכרנו לעבודה מול העולם", הוא מסביר.
קיצור שבוע העבודה יביא גם להחלת יום לימודים ארוך ולהפעלת מפעלי הזנה בבתי הספר.