"לא נוכל להמשיך בשותפות כזאת בתנאים הנוכחיים", כך הבהיר שוב יו"ר קדימה והמשנה לראש הממשלה שאול מופז, רגע לפני שפגש שוב את ראש הממשלה בנימין נתניהו הערב בנושא חוק הגיוס. השניים קיימו פגישה בנושא חוק הגיוס, אך לא הגיעו להסכמות - והחליטו להמשיך בדיונים.
מוקדם יותר חזר בו השר לעיניינים אסטרטגיים משה יעלון מההסכמות שכבר הושגו עם ח"כ יוחנן פלסנר מקדימה לאחר שיחה לילית עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. סלע המחלוקת עומד כעת על שלוש נקודות עיקריות: מכסות הפטורים, גיל המתגייסים והסנקציות האישיות - שהן למעשה סוגיות הליבה של מציאת הפתרון.
גורמים פוליטיים מבהירים שבליכוד מנסים לשנות את גיל הגיוס ל-26, ולהימנע מסנקציות אישיות כפי שהמליצה ועדת פלסנר. בנוסף, ייתכן שנתניהו יכריז על תקנות חדשות שיכנסו לתוקפן ב-1 באוגוסט, במטרה לא ליישם את מסקנות ועדת פלסנר כלשונן, שיפטרו את החרדים ואת הערבים מגיוס לצה"ל או משירות לאומי.
קדימה: הלכנו צעד קדימה ועשרה אחורה
"יש הרגשה", אומרים בסביבתו של פלסנר, כי "הלכנו צעד אחד קדימה ועשרה צעדים אחורה - הבנו שמדובר בנסיגה מהשיחות הקודמות, וכי יש 'דיבור שונה' החל מאתמול בלילה, בכל הקשור לאימוץ עקרונות דוח ועדת פלסנר". נכון לעכשיו המו"מ הופסק, והשלב הבא יהיה ככל הנראה לאחר שיחה נוספת של ראש הממשלה בנימין נתניהו והמשנה שלו שאול מופז.
בסביבתו של ראש הממשלה בוחנים את הדיבורים על אווירת משבר ומציינים כי השר יעלון דיווח כי הפערים צומצמו בימים האחרונים. מבחינתם אין הם רואים את האירוע כמשבר אלא שדווקא הפערים צומצמו לפי התרשמות השר יעלון.
כמו כן פורסמה הנקודה העיקרית שעלתה מתכניתו של יעלון: תמריץ כלכלי לגיוס מגיל 18 הן בציבור החרדי והערבי. תמריץ חיובי אומר כי ככל שחייל יתגייס מוקדם יותר כך התמריץ גבוה יותר.
השר משה (בוגי) יעלון וח"כ יוחנן פלסנר (קדימה), שמונו לעמוד בראש הצוות האמון על גיבוש חוק הגיוס החדש שאמור להוות חלופה לחוק טל, צפויים למסור היום את נוסח החוק החדש - לקראת הבאתו לאישור בישיבת הממשלה הקרובה.
בתחילת השבוע נועדו השניים בירושלים, ונמסר כי נרשמה התקדמות משמעותית בניסוח החוק. העיתון "ישראל היום" מדווח כי עדיין קיימים מספר חילוקי דעות בין יעלון לפלסנר - בעיקר סביב סוגיית הסנקציות האישיות שיוטלו על בחורי ישיבה שלא יהיו מוכנים להתגייס לשירות צבאי או אזרחי.
עקב חילוקי הדעות בין השניים, סוכם בין הצדדים כי המחלוקות ביניהם יובאו להכרעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו והמשנה לו שאול מופז, כדי לגבש את נוסח החוק הסופי עד לישיבת הממשלה הבאה, שתתקיים ביום א' הקרוב, ולאחר מכן, לכשיאושר הנוסח - הוא יובא לאישור הכנסת בקריאה ראשונה.