חוק השוויון בנטל אושר בממשלה (צילום: רויטרס)
אברכים בירושלים, ארכיון|צילום: רויטרס

נושא השוויון בנטל מסעיר לא רק את הקואליציה שחוותה אתמול את המשבר הראשון. חברי ועדת פרי לא הצליחו להסכים בנוגע לשאלת האחריות הפלילית שתוטל על חרדים שלא יתגייסו, לפיד איים לפרוש, יעלון איים גם הוא ולבסוף ראש הממשלה התערב והרגיע. עכשיו מעניין לבדוק מה דעתם של האזרחים בסוגיה הזאת - מסקר חדש שהתפרסם היום עולה שכמעט 70% מהישראלים חושבים כי יש לאסור אברכים שיסרבו להתגייס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסקר, שנערך באמצעות מכון "מדגם" על ידי ד"ר מינה צמח עבור ערוץ הכנסת, בדק מה אזרחי ישראל חושבים על סוגיית השוויון בנטל ועל מסקנותיה של ועדת פרי. מהסקר עולה כי 67.2% מהאוכלוסייה בישראל (קצת יותר משני שלישים מהנשאלים) סבורים כי צריך להטיל עונשי מאסר על חרדים שיסרבו להתגייס על פי החלטת הכנסת.

יעקב פרי (צילום: ורדי כהנא)
נתניהו ירכך. השר פרי|צילום: ורדי כהנא

עוד עולה מהסקר כי 60.2% חושבים כי במידה והחרדים לא ישתפו פעולה עם החלטת הכנסת בעניין גיוס אברכים, צריך לגייסם בכוח. בנוגע שאלה האם יש לתקצב ישיבות שלא ישחררו אברכים לשירות צבאי, 70.6% ענו כי על המדינה להפסיק את הזרמת הכספים לאותן ישיבות.

כחלק ממסקנות ועדת פרי, הועלו הצעות לפשרה עם החרדים, כמו גיוס חרדים לפי מכסות ולא את כולם, וכן הוצע להעלות את גיל גיוסם ל-21 במקום 18. 43.4% סברו כי יש לקבל את הצעות הפשרה של הוועדה.

65%: להאריך את תקופת השירות של בני ישיבות ההסדר

בנוסף, נבדק בסקר האם לדעת הציבור ראש הממשלה נתניהו ירכך את המלצות ועדת פרי לטובת החרדים או שיביא אותן לממשלה כפי שהן. לדעת 65.6% מהנשאלים נתניהו צפוי לרכך את המלצות הוועדה לפני שיובאו בפני שרי הממשלה להצבעה.

במהלך דיוני ועדת פרי הוצע בין היתר להאריך את שירותם של בני הישיבות. 64.4% מהנשאלים ענו כי יש להאריך את תקופת שירותם של בני הישיבות. לעומתם, 28.7% מהנשאלים טענו כי יש להשאיר את המצב כמו שהוא עם תקופת שירות מקוצרת לבני הישיבות.

הסקר נערך בקרב 301 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת.