יו"ר האופוזיציה ציפי לבני (המחנה הציוני) תוקפת בחריפות את עמדת הממשלה בעניין משה (צ'יקו) אדרי, מועמד השר ארדן למפכ"לות המשטרה. "ממשלה שאכפת לה מטוהר המידות, משלטון החוק וממערכת אכיפת החוק אמורה לפעול לפי המלצות הוועדה שהיא עצמה מינתה – לא הממשלה הזאת", אמרה באירוע שבתרבות בנס ציונה. "עוד לא יבשה הדיו על ההודעה שהוא איננו מתאים, וכבר הממשלה הזאת אומרת: 'אנחנו נעשה מה שבא לנו, מהמקפצה'".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לבני אמרה כי הביקורת על התנהלות הממשלה אינה נוגעת לאדרי עצמו. "אני לא מכירה אותו, אבל גם אם נגרם נזק לאדם – מבחינתי, אמון הציבור במשטרת ישראל הוא הרבה יותר חשוד מכל אחד ואחד האנשים הנידונים", הבהירה. "מה שהממשלה עושה עכשיו זה לומר לציבור שלא אכפת לה מטוהר המידות, אלא רק מהשתלטות פוליטית".
גם חברת הכנסת שלי יחימוביץ' תמכה בהחלטת הוועדה, באומרה באירוע שבתרבות בתל אביב כי "חמור שכל עוד הוועדה מאשרת את המינויים ומספקת את הסחורה הכל סבבה, אבל ברגע שהיא מחליטה, אחרי דילמות קשות, שאדם אינו מתאים- שרים מעזים לבטל את קיומה. אלה קריאות שמשתלבות עם השאיפה של פוליטיקאים בממשלה הזאת לעשות ככל העולה על רוחם, בלי שומרי סף, בלי איזונים ובלי מעצורים – למנות כאוות נפשם את מקורביהם ואת עושי דברם, ולעשות מה שמתחשק להם. זו התנהגות ברוטלית של מי שחושבים שהמדינה זה הם".
"יש דבר בסיסי שאנחנו שוכחים: מותר לנו שאנשים יהיו גם מוכשרים וגם נקיי כפיים", המשיכה יחימוביץ'. גם היא הדגישה כי אינה מתנגדת ספצפיית לאדרי, אולם "זה לא פינוק או דרישת יתר מצדנו ומצד הציבור שרמטכ"ל, מפכ"ל, יועמ"שים ושופטים יהיו נקיים מרבב - זה הבסיס. אני בטוחה שיש במדינה מספיק אנשים שהם גם מוכשרים וגם נקיים מרבב שיכולים לשמש כמפכ"לים". יחימוביץ' אף ביקרה את התנהלות היועמ"ש מנדלבליט ואמרה כי "העובדה שמנדלבליט הודיע שיבחן את החלטת הוועדה בעייתית".
מנגד, חבר הכנסת אמיר אוחנה (הליכוד) אמר כי "מדינת ישראל הפכה להיות פקידוקרטיה למהדרין. הגיע הזמן לעצור את פיזור תהליך קבלת ההחלטות ולהחזיר אותו מידי הפקידים לידי נבחרי הציבור. יש להודיע לוועדת גולדברג שאין עוד צורך בשירותיה ולבטל את החלטת הממשלה על הקמתה".