עם יציאת השבת, צייץ ראש הממשלה בנימין נתניהו בחשבון הטוויטר שלו כי ייפגש מחר בבוקר עם שר האוצר משה כחלון. כך למעשה, העביר ראש הממשלה את מרכז כובד הלחץ אל יושב ראש מפלגת "כולנו", כשהבהיר בדבריו כי אם סיעתו לא תפיל את הממשלה, היא תישאר על כנה עד לסיום הקדנציה, בנובמבר 2019.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"מחר אפגש עם משה כחלון לפגישה מכרעת לפני ישיבת הממשלה, בניסיון אחרון לשכנע אותו לא להפיל את הממשלה", צייץ ראש הממשלה. "אם סיעת כולנו לא תפיל את הממשלה - יש ממשלה. אסור להפיל ממשלת ימין. כל חברי סיעת הליכוד מעוניינים להמשיך לשרת את המדינה שנה שלמה נוספת, עד סיום הקדנציה בנובמבר 2019".
אתמול, לפני כניסת השבת נפגשו נתניהו ויושב ראש הבית היהודי, השר נפתלי בנט, ובפגישה דרש האחרון לקבל לידיו את תיק הביטחון, אך ראש הממשלה סירב. כך, ולאור עמדתו הנחרצת של משה כחלון ללכת לבחירות בהקדם האפשרי, לא נראה כי ישנה היתכנות להמשך קיום הממשלה.
עם זאת, ראש הממשלה הוסיף והתעקש כי המהלך אינו הכרחי: "חשוב לעשות כל מאמץ כדי לשמור על ממשלת הימין ולא לחזור על הטעות ההיסטורית של 92' כשהפילו ממשלת ימין, העלו את השמאל לשלטון והביאו את אסון אוסלו על מדינת ישראל", נמסר מטעמו.
עוד עדכן ראש הממשלה כי בשלב זה ישמור את תיק הביטחון בידיו, ולא ימנה מחליף לשר ליברמן המתפטר. בפגישה עם בנט אמר לו נתניהו כי יסכים בהמשך לשקול למנותו לתפקיד שר הביטחון, אולם לא תחת אולטימטום ורק בהסכמה.
לפני יומיים הטיל שר האוצר משה כחלון וטו על מסירת תיק הביטחון לבנט, ולחץ יחד עם דרעי על הגעה לתאריך בחירות מוסכם כבר בימים הקרובים, בשאיפה שהבחירות יתקיימו בחודש מרס. נתניהו, עם זאת, מעדיף לדחות את הבחירות למאי - סמוך לטקסי ימי הזיכרון והעצמאות ולתחרות האירוויזיון שתיערך בישראל באמצע החודש.
בסקר שערכו במוקדם יותר השבוע עבור "החדשות" מנו גבע ומינה צמח ממכון המחקר "מדגם" בשיתוף אייפנל עלה כי לראשונה מאז חודש מרס הליכוד מקבל פחות מ-30 מנדטים. כמו כן, 74% מהציבור לא מרוצה מתפקוד נתניהו בסבב האלימות האחרון עם חמאס. עוד עולה כי אילו הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ היה מתמודד בראש רשימה חדשה הוא היה גורף 15 מנדטים.
המרואיינים נשאלו לאיזו מפלגה היו מצביעים אילו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום. מהתוצאות עולה כי הליכוד היה מקבל 29 מנדטים, ירידה של מנדט אחד לעומת הסקר הקודם והמשך למגמת ההיחלשות בסקרים. יש עתיד היה מקבל 18 מנדטים, הרשימה המשותפת 12 מנדטים והמחנה הציוני יורד גם הוא בהשוואה לסקר הקודם ומקבל 11 מנדטים.