הסוף למתקן חולות מתקרב: הבוקר (ראשון) אישרה הממשלה פה אחד את הצעתם של שר הפנים אריה דרעי (ש"ס) והשר לביטחון הפנים גלעד ארדן (הליכוד) לסגור את מתקן חולות בהדרגה. על פי ההחלטה, מתקן חולות יקבל ארכה של כשלושה חודשים במטרה לסגור אותו. ארדן ודרעי הבהירו: "למסתננים יישארו האופציות - או כלא או יציאה מהארץ".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בישיבת הממשלה כי "המדיניות שלנו כלפי המסתננים היא תלת שלבית: שלב ראשון - בלימה. הקמנו גדר וחוקקנו חוקים שיחד בלמו כליל את שיטפון המסתננים ולמעשה היום מספר המסתננים עומד על אפס. השלב השני היה הוצאה. הוצאנו כ -20,000 מתוך המסתננים הקיימים ובאמצעים שונים. עכשיו זה השלב השלישי - הוצאה מוגברת".
נתניהו הסביר כי "ההוצאה הזאת מתבצעת תודות להסכם בינלאומי שהשגתי, שמאפשר לנו, מתוך 40,000 המסתננים שנותרו, להוציא אותם ללא הסכמתם. זה דבר מאוד חשוב. הדבר הזה מאפשר לנו בהמשך ליתר את מתקן "חולות" ולהפנות חלק מהמשאבים הגדולים שאנחנו מפנים לשם לפקחים ולהוצאה מוגברת. ולכן יש פה הצלחה אבל המטרה שלנו היא להמשיך להוציא ולהוציא אפילו יותר, באופן משמעותי יותר ממה שהוצאנו עד היום".
ארדן שב והדגיש הבוקר: "ההחלטה לסגור את מתקן חולות תבוצע רק אם ולאחר שנראה שמדיניות הוצאת מסתננים למדינה שלישית מתממשת". בעמוד הטוויטר שלו כתב ארדן: "מתקן חולות הפך בעקבות החלטות בג"ץ לבית מלון למסתננים על חשבון הציבור". ארדן ציין כי עלות המתקן כי כ-240 מיליון שקלים בשנה, והשהות בחולות אינה מעודדת את יציאת המסתננים מהארץ. "או כלא או יציאה מהארץ - זו המדיניות הנכונה", הבהיר.
עוד הסביר השר ארדן כי "מתקן חולות הוקם על מנת שהמסתננים ישהו בו ללא הגבלת זמן ובלי יכולת לצאת ממנו בכדי לעבוד . כיום השהייה בו מוגבלת ל-12 חודש על ידי בג"ץ והמסתננים רשאים לצאת מוקדם בבוקר ולחזור מאוחר בלילה ובנוסף אנו מחוייבים לממן בו שפע חוגים ופעילויות פנאי ולתת 'דמי כיס' לשוהים בו. על זה ייצאו כספי אזרחינו?".
על פי המתווה החדש, האפשרות היחידה שתעמוד בפני המסתננים שייתפסו תהיה גירוש מישראל - או כניסה לכלא רגיל. משכך, השרים מציעים לבחון את נחיצותו של מתקן חולות במטרה למנוע את הפיכתו ל"אלטרנטיבה נוחה" למסתננים.
בהצעה לדיון בממשלה נכתב כי "ההסדר הקיים בחוק הכניסה לישראל אינו נותן מענה מספק לתופעת ההסתננות ולצורך להתמודד איתה באמצעים אפקטיביים". ההצעה כוללת גם את הארכת האיסור על הוצאת רכוש מסתנן למשך שנה.
משכך, הוחלט להאריך את סעיף ההוראה לעניין המתקן לשלושה חודשים נוספים, במטרה לעקוב אחרי נחיצותו - תוך מעקב אחרי קצב היציאה למדיניות השלישיות. לאחר שההצעה תידון בממשלה, היא תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה.