ליברמן נטש הדיון על עונש מוות (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90)
צילום: יונתן סינדל / פלאש 90

פרסום ראשון - אחרי פסיקת בג"ץ, הצעת החוק שתאפשר לישראל להמשיך להחזיק גופות מחבלים: העילה לפסיקת בג"ץ היום (חמישי) היא היעדר חקיקה בנושא. הערב נחשף כי כבר ביום שלישי האחרון, כלומר עוד לפני הפסיקה, הונחה על שולחנה של הכנסת הצעת חוק בדיוק בנושא הזה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הכוח המניע מאחורי ההצעה הוא הוריה של שיר חג'אג' ז"ל, שנרצחה בפיגוע בירושלים, ומי שניסחו אותה הם היועץ המשפטי של תנועת "אם תרצו" וחבר הכנסת עודד פורר מישראל ביתנו.

מדובר בתיקון להצעת חוק המאבק בטרור, ולפיו במקרה שיש בידי ארגון טרור גופות חיילים ישראלים, ובידי כוחות הביטחון גופות מפגעים, שר הביטחון חייב להוציא צו האוסר החזרת גופות המחבלים.

שיר חג'אג' ז
שיר חג'אג' ז"ל|צילום: באדיבות המשפחה

במילים אחרות, הסמכות על פי הצעת החוק תעבור לשר הביטחון. לא מפתיע אם כן שמי שמקדם את החוק הוא ארבעת חברי הכנסת של ישראל ביתנו, מפלגתו של ליברמן, באישורו ובהסכמתו.

"הפסיקה של בג"ץ כל כך לא מפתיעה שכבר בראשית השבוע הנחתי יחד עם כל סיעת ישראל ביתנו הצעת חוק שתאפשר לשר הביטחון למנוע החזרת גופות", אמר פורר. "המוסר הכפול לפיו יש הטוענים שישראל מחויבת להשיב גופות מחבלים, בה בעת שחיילינו נמצאים בשבי החמאס מבלי שאפילו ניתן לקבל שביב מידע לגביהם, חייב להיפסק".

"בג"ץ מעדיף את טובת המחבלים"

"עצירת הלוויות המחבלים והחלטה שהחזרת גופות לא תהיה צעד חד צדדי היא אחת הדרכים לייצר לחץ על ארגוני המחבלים", המשיך פורר. "לכן הצעת החוק הזו, המעניקה את הסמכות לשר הביטחון, יכולה להוות עוד אמצעי לטובת השבת הבנים. ישראל ביתנו מקדמת מספר חוקים בנושא על מנת שהמציאות האבסורדית לפיה הממשלה 'מחויבת' להשיב גופות מחבלים תיפסק".

חברי פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות, הרצל ומירב חג'אג, הוריה של סגן שיר חג'אג' ז"ל שנרצחה השנה בפיגוע בארמון הנציב, הגיבו להחלטת בג"ץ ואמרו כי "אנחנו נמצאים שבועיים לפני האזכרה של שיר ואנחנו מתאבלים עליה. לצערנו, המחבלים ימשיכו לחגוג את ההלוויות העתידיות בריקודים ובחלוקת סוכריות". עוד הם הוסיפו כי: "אנו מודים לתנועת 'אם תרצו' וליועצה המשפטי עו"ד בן ציון אדורם על הליווי הצמוד לאורך השנה האחרונה. לצערנו, שוב בג"ץ מעדיף את טובת המחבלים ולא את טובת המדינה והאזרחים שומרי החוק. לא ייתכן שבג"ץ מתערב בסוגיות ביטחוניות. בג"ץ נותן שוב ושוב רוח גבית למחבלים".