בתחקיר ששודר הערב (שני) במהדורה המרכזית נחשפו הקלטות ותכתובות שמעידות על המנגנון שהקים דני דנון לחלוקת משכורות ותפקידים לעשרות פעילי ליכוד מכספי ציבור - בתמורה לתמיכה הפוליטית בו. דנון טוען כי בפעילותו לא נפל רבב, אך באופוזיציה כבר קוראים להחזירו לארץ ולחקור אותו: "אבדה הבושה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

יו"ר העבודה והמחנה הציוני, אבי גבאי, טען בעקבות השידור כי "‏עמית סגל חשף עוד לבנה בחומת השחיתות המקיפה את הליכוד, הפעם של האיש שנתניהו מינה לשגריר באו"ם". גבאי הוסיף ואמר: "על השחיתות הזו, כמו על חוקי השחיתות ואובדן הבושה - העם ישלח אותם לאופוזיציה".

יוותר על השיריונים? (צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות)
גבאי תוקף: "לבנה בחומת השחיתות"|צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

"מושחתים, נמאסתם"

מיקי רוזנטל ממפלגתו הוסיף בזעם: "עוד שחיתות ועוד אחת. הליכוד נרקב מבפנים", וח"כ קסניה סבטלובה אמרה: "ככה בכירי הליכוד מוהלים שחיתות בציונות ופוגעים פגיעה אנושה בערכים בשמם הם כביכול פועלים - אבדה הבושה". הפעיל הפוליטי אלדד יניב, מקום 30 בעבודה, כתב בטוויטר: "ושוב עמית סגל ושוב בלי מורא ובלי משוא פנים, והערב שחיתויות דנון. ימי מפא"י האחרונים. מושחתים נמאסתם".

בסיעת מרצ כבר מגבשים פניה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לחקור את דנון בעקבות העדויות שנחשפו בתחקיר. בעקבות התחקיר ח"כ מיכל רוזין וח"כ מוסי רז הודיעו כי "השימוש בהעברת כספים מהמוסדות הציונים לצרכים פוליטיים פנים מפלגתיים הן שחיתות ציבורית מהמעלה הראשונה. על היועץ המשפטי להורות על חקירה פלילית מיידית בנושא".

הח
הח"כים צופים בתחקיר על דנון|צילום: מתוך חשבון הטוויטר של חכ מיכל רוזין

עוד קראו השניים לנתניהו "להורות לדנון לשוב מיידית לישראל. לאור חשדות אלה לא ייתכן שדני דנון ימשיך לייצג את מדינת ישראל באו"ם". רוזין אף פרסמה בחשבון הטוויטר שלה תמונה של הח"כים צופים בתחקיר ששודר במהדורה המרכזית.

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) הוסיפה כי "אם הדברים שמוצגים בתחקיר יתבררו כנכונים, חייבת להיפתח חקירה פלילית כנגד מי שכיהן כשר וחבר כנסת והיום מייצג אותנו בעולם. זו שחיתות פוליטית טהורה, ניצול ציני של כספים וכוח לייצור מנגנון פוליטי משומן שמשרת את האינטרסים שלו. אני אפנה עוד הערב למבקר המדינה בבקשה לבדוק את ההתנהלות המנוגדת לחלוטין לחוק מימון מפלגות". אלהרר הוסיפה כי "אדם כזה לא יכול להמשיך לשרת את מדינת ישראל בשם ערכים של שקיפות ועשייה".

ח"כ מיקי לוי ממפלגתה מתח ביקורת על מעורבות קק"ל בממצאים שנחשפו בתחקיר: "שוב משתרבב שמה של קק"ל בעוד שערורייה של הזרמת כספי ציבור למקומות פוליטיים עלומים. הגיע הזמן אחרי 70 שנה להכפיף את קק"ל תחת ביקורת מבקר המדינה כדי למנוע מעשי שחיתות וביזבוז כספי ציבור. אין דרך אחרת". גם בקואליציה הורמו מספר גבות: ח"כ מירב בן-ארי תהתה בעמוד הטוויטר שלה "מה זה רכז לענייני קווקזים?"

התגובות לתחקיר

פעילי ליכוד ביום הבחירות, ארכיון (צילום: רויטרס)
פעילי ליכוד ביום הבחירות, ארכיון|צילום: רויטרס

פנינו כבר לפני ארבעה ימים לדני דנון כדי לבקש את תגובתו לכתבה וגם דחינו את שידורה ביממה, לבקשתו. הערב בחר דנון למסור את התגובה הבאה: "לצערנו הרב בחרתם להתעלם מפנייתנו בלי להותיר זמן ראוי להגשת תגובה שהייתה סותרת את הטענות ומוכיחה שבפעילותי לא נפל רבב. אופן הצגת השאלות מוכיח על עריכה מגמתית וניסיון להוציא דיבה. אני פועל כבר למעלה מעשרים שנה בחזית ההסברה וביתר שאת כשגריר באו"ם. מחר משלחת ישראל בהובלתי תציין שבעים שנה לכ"ט בנובמבר באירוע היסטורי בניו יורק".

מהמועצה הציונית נמסר: "הטענות בכתבה מופרכות וחסרות שחר. אנשי המועצה ממלאים את תפקידם על בסיס ערכי הציונות, אהבת הארץ ותרומה למדינה. אין חולק על כך כי בשנים האחרונות המועצה מובילה תנופת עשייה אדירה וזוכה על כך להערכה מכל הקשת הפוליטית. הכתבה מתעלמת מכל המוסדות אשר בראשם עומדים נציגי תנועת העבודה, מרצ, הבית היהודי ועוד. הימים בהם נדרש פנקס אדום להיות חבר במוסדות הלאומיים חלפו מהעולם. במועצה עובדים בעלי השקפות פוליטיות שונות משמאל ומימין".

צלי זייטמן מסר: "ביצעתי עבור המועצה הציונית עבודה מקצועית רבה, שבמסגרתה הנחתי תשתית לפעולות ציוניות אדירות ועל זה קיבלתי את כספי. לא קיבלתי אפילו אגורה אחת שאינה מגיעה לי כדין".

מפרסום גל אורן נמסר: "אין קשר בין הפעילות בפריימריז של דני דנון לבין שירותים אחרים שאנחנו גאים להעניק למאות לקוחות, ובהם גם מיזמים ערכיים של המועצה הציונית".