הקרב על "החוק הצרפתי": ח"כ דודי אמסלם (הליכוד), יוזם החוק שנועד למנוע את חקירות ראש הממשלה, הגיב בחריפות לביקורת של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן נגד הצעת החוק. "מה שקורה היום זה כאוס וזה חותר תחת יסודות הדמוקרטיה הכי עמוקים", אמר לחדשות 2 בהתייחסות לחקירות נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גם בעמוד הטוויטר תקף אמסלם את דברי ניצן, שפורסמו באתר 929: "גם אם שי ניצן הוא פרקליט המדינה, בסוף הוא רק פקיד. אם יש לו השגות על החוק, שיבוא לוועדה בכנסת שתדון בהצעה ויציג שם את עמדתו".
על הביקורת של ניצן ומנדלבליט נגד החוק, לו הם מתנגדים, אמר בעוקצנות בשיחה עם חדשות 2: "אנחנו מתעדכנים דרך העיתונים וזה בסדר. אני מכבד את מנדלבליט וניצן אבל החקיקה מתבצעת בכנסת, והם היו אמורים לבוא לוועדת הכנסת שאמורות לדון בחוק הזה ולהביע את דעתם".
"אין לזה אח ורע בעולם"
"בדרך כלל הליך החקיקה מתבצע בצורה מאוד מסודרת - העמדות המקצועיות נאמרות בתוך הוועדה", הוסיף חבר הכנסת ויו"ר ועדת הפנים. "ברור לחלוטין שגם מר ניצן וגם היועמ"ש לא חידשו לי שום דבר. כשהגשתי את הצעת החוק מה הם חשבו? שראשי הממשלה צריכים להיות נוכלים וגנבים?".
אמסלם ציין את הנזק הרב, לדבריו, שגורמות חקירות נתניהו: "אני מסתכל על זה בהיבט יותר רחב, במדינת ישראל 20 שנה נחקרים על ראשי הממשלה באופן שיטתי, אבן הראשה של הדמוקרטיה זה לבחור את המנהיג. כל שאר הדברים נותרים מאחור".
עוד הוסיף הח"כ וטען: "ברגע שאנחנו מדיחים את המנהיג באמצעות משטרת ישראל זה הדבר הכי מושחת שיכול להיות. אין לזה אח ורע בעולם, אם היו חוקרים רה"מ אחד ב-20 שנה היינו אומרים 'בסדר', אבל תראה לי מדינה אחת שזה קורה".
אמסלם הדגיש כי "החוק לא נועד לראש הממשלה הזה אלא לבאים. הם גם ייחקרו, השאלה אבל אם הם ייחקרו - על 20 קילו תפוחי אדמה או 50 קילו בורקס או 50 סיגרים".
גם מנדלבליט תקף: "הסדר קשה שאין לאמצו"
פרקליט המדינה שי ניצן התבטא בחריפות נגד כוונת הקואליציה להעביר בשבוע הבא בוועדת השרים לענייני חקיקה את "החוק הצרפתי". ניצן טען כי המהלך "פוגע במדינה" ולדבריו, הימנעות מחקירה בזמן כהונה תפגע גם "בכבודו ובמעמדו של איש הציבור". במקביל, גם היועמ"ש מנדלבליט הביע התנגדות חריפה לתוכן החוק ולקידומו.
"מתן אפשרות לנשיא מכהן או לכל מנהיג אחר להמשיך בכהונתו תוך התעלומות מחשדות פליליים ממשיים שעלו נגדו הוא הוא שיפגע במדינה, בכבודה ובמעמדה, והוא גם שיפגע בכבודו ובמעמדו של איש הציבור", כתב ניצן בתגובה לטענות נגד המצב הקיים.
לדבריו, במצב בו לא ייחקר מנהיג בזמן כהונתו "אמון הציבור במנהיג כזה יתערער וילך והשמועות לגביו תלכנה ותגברנה. את התקשורת אי אפשר יהיה לחסום ולפיכך ילכו ויתפרסמו בה עדויות מחשידות נגדו, שאותן איש לא יברר כדי לא לפגוע בכבודו". מנגד אמר ניצן כי "אם יימצא כי המנהיג חטא בוודאי אין הוא ראוי להמשיך להנהיג את הציבור".
במקביל, בגלי צה"ל נחשפה הבוקר חוות דעת של היועמ"ש נגד החוק ובה הוא כותב כי "התוצאה שאליה מובילה הצעת החוק קשה ביותר ואין לקבלה. הסדר כזה שאין בו גמישות ואיזון פוגע קשות באינטרס של שלטון החוק, אמון הציבור והשוויון בפני החוק, ועל כן מדובר בהסדר קשה שאין לאמצו".