בעקבות הלחץ הציבורי והחזרה של פרשת ילדי תימן לסדר היום הציבורי, הממשלה צפויה לאשר היום (ראשון) את חשיפת ממצאי ועדת החקירה הממלכתית מ-2001 בעניין פרשת היעלמותם של הילדים בשנים 1948-1954.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההצעה, הפרוטוקולים החסויים, המידע על התנהלות רשויות הרווחה והרשימות שהגיעו לועדת כהן-קדמי שעסקה בחקירת הפרשה לפני כ-15 שנים יפורסמו לציבור. לאחר שהממשלה תאשר את חשיפת הממצאים, תובא ההצעה לוועדת החוקה של הכנסת. "הפרשה העיבה על קבוצות שלמות בקרב אזרחי ישראל והטילה צל על התנהלות המדינה בתקופת הקמתה", אמרה שרת המשפטים איילת שקד. "עידן ההסתרות במדינה תם מזמן, יש אינטרס ציבורי גדול מאוד בחשיפת הפרשה".
בעקבות החזרה של הפרשה לסדר היום הציבורי, פנתה שרת המשפטים איילת שקד בחודש מאי האחרון לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה למינוי שר שיטפל בסוגיה. נתניהו נעתר לבקשתה ומינה את השר צחי הנגבי.
ועדת כהן-קדמי הוקמה בשנת 1995 על מנת לבחון את הטענות לפיהן הייתה מעורבות ממסדית בהיעלמות ילדי תימן ופרסמה את ממצאיה בשנת 2001. הוועדה בחנה גם מקרים פרטניים שהובאו לעיונה - מתוך 1,053 מקרים אותם בחנה הוועדה, נקבע כי 979 ילדים נפטרו, 69 הוגדרו כ-"עלומים" ולא ידוע היכן הם נמצאים, 13 נמצאים בתימן, וחמישה ילדים אותרו.
מסמכים של משפחות שיבקשו שלא לחשוף את החומר בעניינן לא ייחשפו, כמו גם פרטים העלולים לפגוע בפרטיות המעורבים. בנוסף, המשפחות לא יהיו רשאיות לעיין בתיקי אימוץ, אלא אם המאמצים יאשרו זאת.