נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הביע אמש (שבת) דאגה למעמדו של בית המשפט העליון במהלך ביקור שהוא עורך בימים אלו בהודו. את הדברים אמר הנשיא כשברקע עומדת הביקורת הקשה במערכת הפוליטית נגד פסיקת בג"ץ בפרשת עמונה והניסיונות לקדם חקיקה שיכולה לבטל את פסיקות העליון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בדברים שאמר לכתבים במהלך ביקורו בהודו התייחס ריבלין לחשש שהממשלה לא תקיים את פסיקת בג"ץ בפרשת עמונה. "אם לא נבין שאנו חייבים לקיים את פסיקות בג"ץ נגיע למצב שבו אין דין ואין דיין", אמר הנשיא. במצב זה לא יהיה משפט ולא תהיה חברה, לכן אנחנו חייבים לכבד את החלטות בית המשפט העליון".הנשיא התייחס גם לניסיונות במערכת הפוליטית לקדם חקיקה שתתגבר על פסיקות העליון. "אני לא חושב שיכול להיות חוק עוקף בג"ץ", טען הנשיא. "מעל בית המשפט יש רק את החוק עם דיני הצדק הנובעים ממנו".
ריבלין הביע תמיכה בחקיקת חוק יסוד: "החקיקה", שמשמעותו הסדרת היחסים בין הכנסת לבג"ץ בכל הנוגע לביטול חוקים. "חוק יסוד החקיקה הוא חלק מהמאבקים הקיימים בחברה בישראל וכשהמאבק הופך להיות כזה שיש לו יסודות אלימים - אנו צריכים להביא לידי חקיקת חוק יסוד החקיקה", אמר.הנשיא הטיל את האחריות לשמירת עליונות החוק על ראש הממשלה ואמר כי אם שרים מעוניינים בקידום חקיקה הפוגעת בבית המשפט, "רה"מ יכול לומר לשריו כי הוא לא מוכן לעמוד בראש ממשלה שפועלת בניגוד לעמדתו". עם זאת, ריבלין הבהיר כי המדינה חייבת לדאוג לפתרון עבור תושבי עמונה משום ש"מדובר באנשים נהדרים שהמדינה שלחה להתיישב שם והם לא צריכים להיפגע".
הנשיא גם התייחס לפרשת הצוללות שמסעירה את המערכת הפוליטית בימים האחרונים אך נמנע מלנקוב בפרטים משום שהוא "לא בקיא בדברים ולא יודע במה מדובר". עם זאת, ריבלין ציין כי נושא רכישת הצוללות "נמצא על סדר יומם של מקבלי ההחלטות", אך אמר כי במערכת הביטחונית קיימים "הבדלי גישות" בכל הנוגע לכך."יש לנו הרבה בעיות שהתפתחו בעשורים האחרונים כמו גילוי המשאבים בים התיכון שמחייבים אותנו להיערכות באזור הימי והדברים נלקחים בחשבון ויש על מי לסמוך", סיכם ריבלין.