נכנס לכלא. גטאס (צילום: רועי אלימה / פלאש 90)
צילום: רועי אלימה / פלאש 90

חבר הכנסת באסל גטאס, שאמור היה להתייצב היום לדיון בוועדת הכנסת על הסרת חסינותו בעקבות החקירה שנפתחה נגדו בחשד שהעביר מכשירי סלולר לאסירים ביטחוניים, הצהיר כי "הדיון פוליטי" וכי הוא מסרב להשתתף בו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"מדובר בהליך לא סביר, לפיו נקבע דיון בבקשה, בטרם קבלת גוף הבקשה ובטרם מתן הזדמנות נאותה וזמן סביר לעיין בה וללמוד את נימוקיה", כתב גטאס ליו"ר הוועדה, ח"כ יואב קיש (ליכוד).מתחילת הפרשה המשטרה ורשויות אכיפת החוק רומסות את זכויותיי ומונעות ממני ניהול הליך הוגן ומכובד. הדיון שיתקיים היום אינו אלא דיון פוליטי שתוצאותיו ידועות מראש".

אחרי שפורסם לראשונה אמש (שלישי) במהדורה המרכזית כי גטאס (הרשימה המשותפת) הודה בחקירתו בהברחת מכשירים סלולריים ופתקים מוצפנים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות מ"מניעים הומניטריים", היום בצהריים דנה ועדת הכנסת בראשות חבר הכנסת יואב קיש (ליכוד) ותצביע על נטילת החסינות לפני מעצר וחיפוש.

"אקיים דיון ענייני ולא מתלהם", הבהיר מורדם יותר יו"ר הוועדה יואב קיש. "המשמעויות כבדות ונתייחס לכך בהתאם". הדיון מתקיים בהתאם לבקשת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

במהלך חקירתו במשרדי להב 433, קשר את עצמו גטאס לאירוע, כלומר הודה בהעברת הטלפונים לידי מחבל אחד ופרטים מוצפנים לידי מחבל שני. הטענה שהעלה גטאס בחקירתו, או ההסבר למעשה: מניע הומניטרי.

גטאס והשוטרים מחוץ לכלא
גטאס מעוכב מחוץ לכלא קציעות|צילום:

גטאס מבין שאין לו יכולת להפריך את עצם החשד, וכעת הוא מנסה להפחית מחומרת המעשה ולטעון שהמניע הוא לא סיוע לטרור אלא סיוע הומניטרי לאסירים. המשמעות של הדברים האלה היא שגטאס מנסה להתמודד עם העונש הצפוי לו.

חוקרי המשטרה הציגו לו במהלך החקירה את הסרטונים שמתעדים את מפגשיו עם שני המחבלים והעברת הטלפונים והפתקים, כולל הקלטות סאונד של השיחות בינו לבין המחבלים במהלך המפגשים. חקירת המשטרה תתמקד כעת במניע וזה תלוי לא מעט בתוכן של הפתקים המוצפנים שהועברו.

מטעמו של גטאס פורסמה לאחר שידור הכתבה בחדשות 2 הבהרה, לפיה הוא "לא הודה בחקירתו היום כי העביר טלפונים ניידים, כפי שנטען בכתבה. ח"כ גטאס ענה על כל השאלות של החוקרים והדגיש כי לא עבר כל עבירה על ביטחון המדינה, והכחיש את המיוחס לו".

"ביקוריי אצל האסירים הם במסגרת פעילות הומניטרית ומוסרית בסוגיית האסירים לה אני מחויב", הוסיף עוד. "סוגיית האסירים היא סוגיה כאובה וקשה מנשוא, האסירים סובלים מתנאים קשים וטיפול בנושא זה הוא במסגרת תפקידי הציבורי והפרלמנטרי ואני מטפל בו באחריות".

יוזמת ארדן אושרה בוועדת הכנסת

בתוך כך, ועדת הכנסת אישרה אתמול את היוזמה של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, וקבעה כי חברי כנסת לא יוכלו לבקר אסירים ביטחוניים. יוזמת השר ארדן פורסמה לראשונה במהדורה המרכזית ביום ראשון.

"ועדת הכנסת מתנגדת לקיום ביקורים של ח"כים אצל אסירים ביטחוניים כהגדרתם על ידי שב"ס, וסבורה שיש בביקורים גיבוי ועידוד לאותם אסירים, למעשיהם ולשולחיהם", נכתב בהחלטת הוועדה, שבראשה עומד חבר הכנסת יואב קיש. "ביקורי אסירים ביטחוניים אינם חוסים תחת חסינותם וזכויותיהם של חברי הכנסת, וזאת בשל הפגיעה שעלולה להיגרם לביטחון המדינה כתוצאה מהביקורים, לפי חוות הדעת של שירותי הביטחון. הוועדה מאשרת את הצעת השר לקבוע, בתיאום עם יו"ר הכנסת ויו"ר ועדת הכנסת, מספר בעלי תפקידים מקרב חברי הכנסת, אופוזיציה וקואליציה, שלהם תינתן הזכות לקיים ביקורים על מנת להבטיח פיקוח פרלמנטרי נאות על תנאי כליאתם".