הריאיון שהעניק יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה לדנה ויס בשבת עורר הדים בחברה הערבית, במיוחד ברשתות החברתיות: גולשים ערבים-ישראלים רבים מתחו ביקורת על עודה ואפילו קיללו אותו על מה שנתפס בעיני חלקם כ"ריאיון פושר ומביש", בו עודה התייחס באופן משמעותי לפרשת גטאס - לאחר שנמנע מלעשות זאת בתקשורת בשפה הערבית. אחרים אמרו כי עודה אינו נותן מענה להסתה נגד הציבור הערבי. גם בקרב עיתונאים מהמגזר נטען כי עודה היה צריך להגיב אחרת לפרשה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עיקר הביקורת ברשתות נמתחה על ידי שיחח' יוסיף אל-באז, אימאם של מסגד בלוד אשר העלה סטטוס בפייסבוק ובו הוא כתב "טפו עליך יא ראיס, הנעל של באסל גטאס מביאה יותר כבוד ממך, אתה איש זול". הסטטוס גרר גל של ביקורת ותמיכה: היו גולשים שגוננו על עודה ואמרו שלא מתאים ששייח' ידבר בשפה שכזו ושיתקפו את עודה בצורה לא מתורבתת. אחרים טענו כי אפשר להעביר ביקורת, אך בצורה דמוקרטית: לאחר כיממה מחק השייח' את הסטטוס, ככל הנראה בגלל לחצים שהופעלו עליו.

אחד המגיבים שמתח ביקורת על הסטטוס הויראלי הוא ואאל כריים, כלכלן ופרשן כלכלי. בשיחה עם חדשות 2 Online אמר: "ראיתי מן הנכון להגיד לשייח' שזה לא מתאים לכתוב בצורה הזו. לכל אלו שלועגים ותוקפים, הייתי רוצה שהם יהיו במקום איימן עודה ויענו על השאלות - אני חושב שהוא עשה את זה כמו שצריך, באופן הנכון ביותר".

ח
ח"ג גטאס, ארכיון|צילום: הדס פארוש / פלאש 90

"מה ציפו שהוא יענה?"

"כל ההתלהמות ומסע הצליבה אינו במקום - חייבים לתת לו את ההזדמנות להוכיח את עצמו, הוא עדיין בתחילת הקדנציה", הוסיף כריים. "זה ממש מביש כל ההתנהלות והביקורת, במיוחד כאשר הוא נשאל על גטאס – מה ציפו שהוא יענה?".

גם ביקורת מקצועית הושמעה על ידי עיתונאים ערבים רבים, שכתבו ופרסמו בתקשורת הערבית בישראל. אחד מהם, עומר דלאשה, פרסם מאמר באתר "פאנט" ובו הוא העביר ביקורת על ההתנהלות של עודה כלפי התקשורת הערבית. דלאשה אמר לחדשות 2 Online: "אני לא מדבר כאן על דעה פוליטית, מה איימן חושב או אני. הוא אדם מתורבת, עו"ד מצליח, בן אדם מקסים ושקט – אבל הוא מתעלם מהתקשורת הערבית".

"כנראה יש איזה נוהל מסוים שהוא עושה בתקופה האחרונה", הסביר דלאשה. "כשפנינו אליו לקבל תגובה ממנו על פרשיית באסל גטאס הוא סירב להגיב – ופתאום פותחים ערוץ 2 ורואים שהוא מתראיין בהרחבה בכל מה שקשור לחברה הערבית בזמן שאנחנו רוצים לשאול אותו, כדי שציבור בוחריו ישמע ממנו מה הוא אומר, במיוחד בימים האחרונים בפרשת גטאס".

דלאשה טען כי "זו זכותו של הציבור לדעת והחובה נופלת על איימן לתת את התשובות לכל שאלה אשר תעלה ובינתיים הוא מתעלם מאיתנו. לכן החלטתי לכתוב – לא יעלה על הדעת שציבור בוחריו לא ישמע את התגובה שלו בזמן שהקהל היהודי, שבחלקו הגדול לא הצביע לאיימן עודה, שומע את תשובותיו ואת המענה – במיוחד כשראינו איך הוא התאפק ולא נתן את התשובות ההולמות".