שיא של כל הזמנים בפרישות מהכנסת: שבעה מחברי הכנסת שנבחרו השנה פרשו מתפקידם תוך תשעה חודשים, ממגוון סיבות שונות. זאת, בהשוואה לכנסת הקודמת שבה לא נרשמה ולו פרישה אחת של חבר כנסת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם הודעתו של שר הפנים סילבן שלום על פרישתו מהחיים הפוליטיים, בעקבות פרשת עבירות המין ששמו נקשר בה, נשבר השיא של כל הזמנים. מנתונים של המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה כי השיא הקודם היה שייך לכנסת השביעית (1969), אז פרשו מתפקידם שישה חברי כנסת בתוך תשעה חודשים.
בחודש אוגוסט פרש דני דנון (הליכוד) מהכנסת לאחר שמונה לתפקיד שגריר ישראל באו"ם. זמן קצר לאחר מכן, בחודש ספטמבר פרש מהכנסת הרב שי פירון (יש עתיד) שהבהיר כי הוא אינו עוזב את החיים הציבוריים והודיע כי הוא ינהל את מחלקת התרבות והחינוך בעיריית שדרות ויעמוד בראש מכללה וקרן גדולה לעניינים חברתיים.
דקות אחרי הודעתו הרשמית של פירון, הודיע חבר כנסת נוסף על פרישה מחברות במשכן - שרון גל (ישראל ביתנו). "שמחתי על ההזדמנות וניצלתי אותה בצורה המיטבית בעת כהונתי", סיכם גל שמיצה את החיים הפוליטיים אחרי פחות מחצי שנה בכנסת וחזר להגיש תכנית בערוץ 20.
בחודש אוקטובר נפרדה גם סיעת המחנה הציוני מאחד מחבריה - דני עטר. אחרי חודשים ספורים בהם שימש חבר כנסת, נבחר עטר לראשות קק"ל ונפרד מהכנסת. "תודה לכם על האמון העצום בי", כתב עטר זמן קצר לאחר זכייתו במירוץ לתפקיד. "אחזיר עטרה ליושנה".
האחרון לפרוש מהכנסת, עד הודעתו של סילבן שלום אמש, היה ינון מגל (הבית היהודי) שהודיע ליו"ר מפלגתו, השר נפתלי בנט, כי הוא מסיים את תפקידו בעקבות פרשיות שנחשפו, לפיהן הוא הטריד לכאורה נשים שעבדו תחתיו. עם פרישתו ציין מגל כי הוא משוכנע שאין במעשיו היבט פלילי, אך הוא "מבין שיש שנפגעו מהתנהלותי בעבר".
למעשה, גם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט פרש מהכנסת. זה קרה בחודש אוקטובר, במסגרת יישום "החוק הנורבגי" שאיפשר לבנט להמשיך לכהן כשר החינוך, ובמקביל לפנות מקום בכנסת לשולי מועלם.