הבשורה לחיילים הפכה לרשמית: היום (ראשון) אישרה הממשלה באופן סופי את אחת הסוגיות הבוערות בתקציב הביטחון: שכר החיילים. על פי הסיכום, השכר יעלה ב-50% כבר בחודש ינואר. בכך למעשה ניתן האות להעלאת השכר, כפי שסוכמה בין משרדי האוצר והביטחון במהלך הדיונים על התקציב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי המלצות הוועדה שדנה בנושא, שכר החיילים הקרביים יועלה מ-1,080 שקלים כיום ל-1,620 שקלים. שכרם של תומכי לחימה יועלה מ-780 שקלים ל-1,170 שקלים. שכר החיילים העורפיים יועלה מ-540 שקלים כיום ל-810 שקלים.
בפתח ישיבת הממשלה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "בהזדמנות הזאת, ערב חג החנוכה, אין רגע נאות יותר להביא את היוזמה להעלות את שכר חיילי החובה. בסופו של דבר אנחנו חיים על יכולת המגן שנותנים חיילי צה"ל, ואני שמח שיש פה הסכמה – שר האוצר, שר הביטחון, ראש הממשלה. אני מניח ואני בטוח שכל שרי הממשלה ישתתפו בהעלאת שכר חיילי צה"ל – זה דבר שהוא מתבקש, שהוא צודק והוא נכון, ואין תשורה יפה יותר לערב חג החנוכה".
שרת המשפטים איילת שקד בירכה על המהלך: "זו הייתה דרישה של הבית היהודי בהסכם הקואליציוני ואני מברכת על ההחלטה החשובה והצודקת הזו". שרת התרבות והספורט מירי רגב הוסיפה: "מצדיעה לחיילים שלנו, שיהיו בריאים וישובו כולם בשלום".
הוועדה הוקמה לאחר שהממשלה אישרה לפני כחמישה חודשים באופן עקרוני את העלאת שכר חיילי החובה. הסיבה להקמתה הייתה ויכוח שהתפתח בין שר האוצר כחלון לבין שר הביטחון יעלון שהעדיף שההעלאה בשכר תינתן לחיילים במענק השחרור. כחלון, לעומתו, העדיף שההעלאה תינתן מדי חודש בתלוש השכר הצבאי. בסוף 2014 אישר שר הביטחון משה יעלון את העלייה האחרונה בשכר חיילי החובה. משכורתו של לוחם בצה"ל עלתה בכ-200 שקלים, תומכי לחימה והחיילים העורפיים זכו לתוספת של כמאה שקלים.
על פי ההסכמות שגובשו בין המשרדים, יעמוד תקציב הביטחון לכל היותר על 59 מיליארד שקל. כמו כן הסכים האוצר לבטל את הגבלת הזכאות לפנסיית גישור ולהעניקה לכל פורשי הקבע, תוך צמצום ניכר במספר המקבלים. בנוסף הסכים צה"ל לשורת צעדי התייעלות שנקבעו במסגרת תכנית "גדעון" ליישום המלצות וועדת גורן לצמצום הוצאות אגף השקיפות, ולצעדים להגברת השקיפות התקציבית של מערכת הביטחון בפני גורמי הבקרה באגף התקציבים ובחשב הכללי באוצר.
"כשהתחלנו את המאבק, גם בצה"ל וגם במשרד הביטחון הייתה התכחשות לצורך הדחוף ונעשו ניסיונות מצדם להראות כאילו המצב הקיים תקין", מוסרת שפרה שחר, מנכ"לית בית חם לכל חייל.
"זה לקח שנים ארוכות ואחרי לחץ גדול שהפעלנו בכל המישורים, בוועדות השונות בכנסת, בכל אמצעי התקשורת, בהפגנות מחאה, ובכל דרך אפשרית כדי לגרום לצה"ל להודות שיש בעיה חמורה ושחובה לתקנה לאלתר".