בזמן שבשמאל מתאחדים, בש"ס הקרע הפנימי רק מחריף: יו"ר ש"ס אריה דרעי הציע ליריבו, היו"ר לשעבר אלי ישי, להיות מספר 2 ברשימה לכנסת ותפקיד שר בכיר בממשלה הבאה. דרעי קיווה שבכך יחסל סופית את איום הפילוג של ישי, אך המחיר עשוי להיות גבוה בהרבה. למקורבי דרעי, לעומת זאת, נמאס מהדרישות: "לא רוצים מפלגה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ח"כ ישי מעכב בימים אלה את התשובה לדרעי ומנסה להעלות את המחיר. במסגרת הדיונים ביניהם, הציג ישי דרישה חדשה - שותפות מלאה בהרכבת הרשימה בשיטת ה"ריצ'רץ'" יחד עם דרעי, בדומה לחלוקה הנהוגה באחות האשכנזית "יהדות התורה", המורכבת מ"דגל התורה" הליטאית ו"אגודת ישראל" החסידית. ישי דרש גם סמכויות נוספות שייתנו לו כח שווה לדרעי במנגנון המפלגתי.
בשלב זה איש במפלגה לא יודע האם ועד כמה הרמזים שמפזר ישי על הקמת מפלגה עצמאית רציניים. מהלך כזה יתקל בתגובה קשה של מועצת חכמי התורה של ש"ס ולא נראה שלישי יש עילה אמיתית לקרע, בייחוד אם עוד אין לו גיבוי של הנהגה רוחנית מבכירי הרבנים הספרדיים. בנוסף, אחוז החסימה הגבוה עלול להשאיר אותו מחוץ בכנסת, אך אם ייענה להצעת דרעי מקומו סביב שולחן הממשלה מובטח.
דרעי לישי בתחילת החודש: "יש לי אמון מלא בך"
מנגד, מנופף ישי בסקרים שפורסמו לאחרונה המראים כי ש"ס בראשותו זוכה ליותר מנדטים מאשר המצב הקיים בהנהגת דרעי. במחנה דרעי מאבדים סבלנות ובכירים בסביבת היו"ר קוראים לו בגלוי להיפרד מישי ולהתחיל את קמפיין הבחירות.
"אנחנו מעדיפים כמות קטנה יותר של מנדטים אבל ממושמעים, מאשר מפלגה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה" אמרו בכירים בש"ס. דרעי שומר בשלב זה על איפוק, כדי למנוע את הנזק שעלול להיגרם מפיצול של הקולות.
לפני כשבוע היו אלו דווקא מקורבי ישי שיצאו למתקפה, ואמרו כי "אריה מרסק את המפלגה לחלוטין, הוא משוכנע שרק הוא בסדר". לדברי אותם מקורבים, "המצב כרגע קטסטרופה. הציבור לא קנה את הקריאות המזויפות לשלום בתקשורת". הם התריעו כי המציאות כרגע היא שברובם המוחלט של הסקרים ש"ס מקבלת סביב השישה מנדטים. "היה אפילו סקר אחד שהעמיד את ש"ס בסכנה של לא לעבור את אחוז החסימה", אמרו.
"הציבור בתסכול", הוסיפו. "יש אדם אחד שמנהל את המפלגה בכוח, אין שיתוף פעולה, הח"כים לא יודעים מה קורה והנציגים לא מעודכנים. אפילו חברי מועצת חכמי התורה לא מעודכנים. הכל בכוורת הסודית של דרעי".
בתחילת החודש, לאחר יותר משנה וחצי של מחלוקות פנימיות, פנה דרעי לישי בנסיון לאחד את השורות. "אלי אנחנו רוצים לעבוד איתך ביחד. אתה השותף הבכיר ביותר שיש לנו, שיש לי באופן אישי. יש לי אמון מלא בך. אני רוצה להמשיך לעבוד איתך ביחד", אמר דרעי בכנס סגור שנערך ללא נוכחות של עיתונאים.