הקמפיין החברתי-כלכלי של הרצוג ולבני עולה הילוך: יו"ר העבודה ויו"ר התנועה הציגו היום (רביעי) את הרכש החדש של רשימתם המשותפת - פרופ' מנואל טרכטנברג, שעמד בראש הוועדה שהוקמה לבחינת יוקר המחייה בעקבות המחאה החברתית בקיץ 2011. בדבריו הציג הרצוג את טרכטנברג כמועמד הרשימה המשותפת לתפקיד שר האוצר בממשלה הבאה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אין מנוס מלומר מה שכל אזרח בישראל מרגיש מדי יום", אמר טרכטנברג במסיבת העיתונאים, "הממשלות האחרונות מאז המחאה החברתית נכשלו בטיפול בבעיה מספר אחת - בעיית הדיור שרק הלכה והחריפה, ולא נתנו מענה ליוקר המחייה ולשיעור העוני המחפיר".
"דור שלם מרגיש שהאופק קודר ושהמדינה הפנתה לו גב", המשיך. "אני מאמין ביכולות הטמונות בחברה שלנו. כולנו משתוקקים לדרך חדשה, לחברה צודקת יותר, לחברה שמציעה שוויון הזדמנויות אמיתי, חברה שדואגת לחלש ושממשיכה לטפח חדשנות ויזמות".
פרופ' טרכטנברג החמיא להרצוג ולבני והדגיש כי בניגוד לשמועות על מגעים בינו לבין כחלון, בשום שלב לא ניהל משא ומתן עם מפלגה אחרת. "החיבור בין הרצוג ללבני מצית זיק של תקווה מול קיפאון ודכדוך", אמר. "אני גאה להצטרף אליהם וללכת אחריהם כדי להפוך את הסיכוי למציאות ואת הניצוץ ללהבה גדולה. זה אפשרי להסיר מעלינו את חרפת העוני ולהביא את החדשנות לכל מגזרי המשק ומעל הכל זה הכרחי לשים את האדם במרכז".
"שש שנים שישראל משותקת תחת ראש ממשלה חסר חזון", אמר הרצוג באירוע. "הציבור הישראלי רוצה לראות דרך וכיוון חדש. פרופ' טרכטנברג מייצג את הציונות בהתגלמותה - הוא עלה מארגנטינה והגיע לעמדה חשובה מאוד בכלכלה הישראלית בעשר אצבעותיו. הוא איש עשייה וחש מחויבות מוסרית למה שקורה כאן".
"כששמעתי את הצעקה שעלתה לפני שלוש שנים וחצי משדרות רוטשילד הרגשתי שהיא תשנה את סדר העדיפויות בישראל", אמרה לבני. "זה לא קרה אז, אבל זה יקרה עכשיו. מנו לא הגיע כדי להוריד את להבות המחאה או לטייח, אלא כדי לחולל שינוי כלכלי-חברתי עמוק ואמיתי".