משבר חוק הגיוס ממשיך לאיים בהקדמת הבחירות, ובזרם הליטאי מנסים להציל המצב בכוחות עצמם. כשברקע האולטימטום שהציב ראש הממשלה בנימין נתניהו לפיו יש להגיע לפשרה בנושא בתוך שבועיים לכל היותר, חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) ביקר היום (שני) בביתו של מנהיג מפלגת "דגל התורה", הרב גרשון אדלשטיין, כדי לקבל הנחיות בנוגע להתנהלות מול נתניהו בנושא החוק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הליטאים ב"דגל התורה" רואים את החוק בחיוב ורוצים להעביר אותו במתכונתו הנוכחית. לעומת זאת, החסידים של "אגודת ישראל", בהנהגת סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, מתנגדים לחוק לאחר שהאדמו"ר מגור הטיל וטו על החוק.
בפלג הליטאי חוששים שהם עדים לחוק טוב שחומק להם מבין האצבעות ומנסים להציל אותו למרות הקו הנוקשה של החסידים. במסגרת הגישושים לפתרון המשבר עלה תרחיש קצה שבו כל מפלגה שמרכיבה את סיעת יהדות התורה תצביע בהתאם להחלטת מועצת גדולי התורה שלה.
המשמעות היא שייתכן מצב שחברי הכנסת של "דגל התורה" יצביעו בעד החוק, ואילו הח"כים של "אגודת ישראל" יצביעו נגדו. כך החוק יוכל לעבור והקואליציה תקטן, אך לא תיפול. השאלה כעת היא אם נתניהו יסכים למהלך והאם הרבנים הליטאים יסכימו להיות ה"גוי של שבת" של ליצמן.
"בשבועיים הקרובים ננסה להגיע לפשרה על חוק הגיוס, כי אם לא - ניאלץ לקבוע מועד לבחירות", כך אמר אתמול נתניהו, אחרי שבג"ץ אישר לממשלה ארכה של כארבעה חודשים להעביר את חוק הגיוס. ליצמן הגיב לאולטימטום והבהיר שהח"כים של יהדות התורה יפעלו רק על פי הנחיות הרבנים.
"אין לנו כל עניין בבחירות אך לא נוכל להתפשר בדבר המהותי והעקרוני של שמירת מעמד בני הישיבות שתורתם אומנותם", אמר ליצמן. "אישור חוק גיוס מתוקן הוא אחד הדברים המרכזיים שהיוו בסיס לקואליציה ולממשלה הנוכחית, ההצעות השונות יובאו לדיון בפני מועצת גדולי התורה שתכריע בעניין וכפי שיורו לנו כך נעשה".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/