מבחן גנץ: לאחר שתקופת הצינון שנכפתה עליו, 3 שנים, כבר מאחוריו - הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ יכול להיות די מרוצה מנתוני הפתיחה הפוליטיים שלו. בסקר מיוחד שנערך לאולפן שישי ופורסם אמש (שישי), בחסות מנו גבע ומינה צמח, נמצא כי 58% מהציבור מחזיקים בדעה חיובית עליו, לעומת 46% על נתניהו. רק 10% מחזיקים בדעה שלילית כלפי גנץ, אך רבים אחרים בציבור כלל לא מכירים אותו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לעומת זאת, גנץ מפגר בהרבה אחרי נתניהו בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה. לפי אותו סקר, 36% מהציבור רואים בנתניהו כאדם המתאים ביותר לכהן בראש המדינה, לעומת 14% בלבד שרואים בגנץ כמתאים ביותר. עם זאת, גנץ זוכה לאחוזי אמון גדולים יותר מכל שאר הפוליטיקאים שנמצאים כיום במערכת הפוליטית.
הרמטכ"ל לשעבר זוכה לתמיכה גורפת בהצטרפותו, בקרב כל המחנות הפוליטיים המרכזיים. במחנה הציוני נראה שמשוועים למנהיגות - 91% מהמצביעים תומכים בהצטרפותו של גנץ. ביש עתיד 65% תומכים בהצטרפותו למערכת הפוליטית. במפלגת כולנו 61% ואף במפלגת הליכוד - 51% תומכים בהצטרפות הרמטכ"ל לשעבר למערכת הפוליטית. עם זאת, רק 47% מהציבור חושבים שגנץ מתאים למערכת הפוליטית.
נוסף, הסקר שנערך באופן שישי בחן מה הציבור חושב על התפקיד המתאים ביותר לגנץ. 52% מהציבור הצביעו שתפקיד שר הביטחון הוא התואם ביותר לכישוריו של גנץ. רק 10% אמרו שגנץ מתאים לראשות הממשלה. 15% הצביעו על תפקיד אחר בממשלה.
בני גנץ: הגנרל שהולך בין הטיפות
זה היה ערב חם ולח בכיכר רבין בתל אביב. ראשי מערכת הביטחון לשעבר התכנסו למעין פגישת מחזור מאולתרת בעצרת המחאה של העדה הדרוזית נגד חוק הלאום. חברים רבים ממערכת הביטחון היו שם, אבל אחד מהם בלט בהיעדרו - הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ.
דווקא הגנרל היחיד שבאמת מתכנון לקפוץ למים הפוליטיים לא הגיע, למרות שהוא תומך במטרה. יש שיגידו שהוא זהיר, אולי זהיר מידי. אחרים יגידו שגנץ כבר עכשיו מתנהג כפוליטיקאי.
דורון אלמוג - אלוף פיקוד הדרום לשעבר, חתן פרס ישראל ומקים הכפר השיקומי עלה נגב שבדרום הארץ, קיבל לאחרונה את התואר "מקורב לבני גנץ". לפי אלמוג, ההתלבטויות של גנץ בנוגע לפוליטיקה כבר נגמרו. "הוא החליט שהוא רוצה לקפוץ למים, הוא מתלבט רק בתזמון", סיפר אלמוג. "יש סביבו מעטפת גיבוי".
גנץ היה הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל אחרי שצבר רקורד מרשים בצבא: אלוף פיקוד הצפון, מפקד הצנחנים, מפקד זרוע היבשה וסגן הרמטכ"ל. כרמטכ"ל, פיקד על מבצע "צוק איתן" וספג ביקורת על תפקודו ממבקר המדינה. אך מהרגע שהשתחרר - חזו לו עתיד פוליטי.
כעת נראה שגנץ מעוניין להקים כוח פוליטי חדש. סקר שנערך במהדורה המרכזית בתחילת החודש העניק למפלגה בראשותו 13 מנדטים. "אם כבר להצטרף, אז להשפיע כמה שיותר", נאמר על כוונותיו של גנץ. הציבור, מסתבר, היה רוצה לראות את גנץ משתפשף קצת במערכת הפוליטית, לפני שהוא מנסה לכבוש את הצמרת.
יותר מדי משתנים עדיין לא ידועים בחידת בני גנץ. דבר אחד בטוח: כשראש הממשלה ושאר השחקנים מנתחים את הזירה הפוליטית - גנץ הוא כבר שיקול. איך כדאי לשחוק אותו, או לחילופין לתפוס אותו לא מוכן. גנץ יצטרך להוכיח שהוא מסוגל, ובעיקר רוצה, לבצע תמרונים מורכבים ולהפתיע את היריב - גם בשדה הפוליטי.