חוק "נאמנות בתרבות" חוזר לקדמת הבמה: שרת התרבות והספורט מירי רגב הגישה היום (חמישי) את הצעת החוק השנויה במחלוקת שניסתה לקדם בעבר, שלפיה המשרד יוכל לשלול תקציבים ממוסדות תרבות שיחתרו תחת המדינה ולא יביעו נאמנות לה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מדובר בהצעת החוק שרגב מנסה לקדם כבר כמעט שנתיים ללא הצלחה. החוק צפוי להיות מקודם מיד אחרי החזרה מהפגרה, כשהפעם נראה שמשרד האוצר צפוי לאשר את העברת החוק. בסמכות השר הממונה על הנושא - כלומר רגב עצמה - לשלול תמיכה מגופים שיבצעו את אחד מחמשת המעשים האסורים שנקבעו.
חמשת המעשים הם: שלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית; הסתה לגזענות, לאלימות ולטרור; תמיכה במאבק מזוין או במעשה טרור, של מדינת אויב או של ארגון טרור, נגד מדינת ישראל; ציון יום העצמאות או יום הקמת המדינה כיום אבל; מעשה של השחתה או ביזוי פיזי הפוגע בכבוד דגל המדינה או סמל המדינה.
בנוסח החוק צוין ששר האוצר רשאי לשלול את התמיכה לאחר שערך שימוע לגוף המדובר, ובתנאי שהיועץ המשפטי במשרד האוצר אישר את הצעד. אישור המהלך מחייב התייעצות עם צוות מקצועי שימנה השר, שבו יהיו חברים נציג ממשרד המשפטים, נציג ממשרד האוצר ונציג המשרד הרלוונטי שמעוניין לשלול את התמיכה. "הצעת החוק באה לעגן בחוק מיוחד, את המצבים בהם תישלל תמיכה מגוף בתחום התרבות", נכתב בדברי ההסבר לחוק.
עוד נכתב בהצעה כי אם הפעילות האסורה מהווה יותר ממחצית הפעילות של הגוף הרלוונטי שזכאי לתמיכה ממשלתית, הרי ששר האוצר רשאי לשלול ממנו תקציבים. בעבר החוק נתקל בקשיים משפטיים ועדיין לא ברור מה תהיה חוות הדעת המקצועית של היועץ המשפטי לממשלה.