ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (חמישי) לסערה סביב "חוק הלאום" ובמהלך טקס האזכרה הממלכתי לזאב ז'בוטינסקי בהר הרצל הבהיר כי זכויות הפרט והקבוצה יישמרו גם לאחר חקיקתו, אך שבדמוקרטיה גם לרוב יש זכויות.
לקריאת הנוסח המלא של הצעת החוק
"ז'בוטינסקי דבק בערך בסיסי אחד, שמירת הייחוד הלאומי שלנו במולדתנו", אמר נתניהו. "הוא לא האמין שנוכל לשמר את הייחוד הלאומי שלנו במקום אחר זולת מולדתנו, זה הבסיס לכל השאר. הוא אמר שעלינו לשמר את הייחוד הלאומי שלנו כאן, בארץ. העקרון הזה הוא גם מה שמנחה אותנו בהתוויית חוק הלאום, שאני מקווה להעבירו בקרוב בכנסת".
נתניהו הוסיף: "בדמוקרטיה הישראלית נמשיך להבטיח את זכויות הפרט והקבוצה, אלה ימשיכו להיות מובטחות, אבל זכויות יש גם לרוב, והרוב מכריע. הרוב המכריע בעם רוצה להבטיח את אופיה היהודי של מדינתנו לדורות. השילוב הזה של זכות הלאום וזכויות הפרט, השילוב הזה הוא המשמעות של המילים 'מדינה יהודית ודמוקרטית' וז'בוטינסקי ללא ספק האמין בעיקרון הזה".
החוק השנוי במחלוקת צפוי להגיע לאישור הכנסת בשבוע הבא בקריאה שנייה ושלישית, אבל בינתיים ממשיך לעורר סערות. על רקע הביקורת הנשמעת בנוגע לסעיף 7ב' בחוק המאפשר לא לקבל אדם ליישוב בגלל הלאום או הדת שלו - בליכוד עומלים על נוסח חדש ומרוכך.
בדיונים פנימיים במפלגת השלטון, בהם לוקח חלק נתניהו לצד צמרת המפלגה, נבחן נוסח חלופי שחובר על ידי דוקטור שעוסק בתחום - כך פורסם שלשום במהדורה המרכזית. הנוסח החדש יישען ככל הנראה על החלטת חבר האומות עוד לפני קום המדינה: "מדינת ישראל רואה עצמה מחויבת להחלטת חבר האומות שתמך בהתיישבות יהודית צפופה בשטחים שברשותה".
עם הנוסח החדש, המתנגדים לסעיף השנוי במחלוקת יוכלו להתנחם בכך שאין איסור מפורש לבני לאום אחר להיות חברים ביישוב. התומכים בסעיף יוכלו להתנחם בכך שהנוסח החדש מדגיש את ההתיישבות היהודית הצפופה.
בשלב הזה עוד לא ברור האם מדובר בהקפאה של החוק או ריכוך שלו. בסביבת נתניהו יחכו כעת לראות האם האגף הימני במפלגה כמו גם מפלגת הבית היהודי יקבלו את השינוי וירצו להכניס את החוק לספק החוקים או יחליטו שהנוסח המרוכך לא משתלם עבורם.