יעגן את ישראל כמדינת לאום (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
יעגן את ישראל כמדינת לאום|צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

למרות ההתנגדות באופוזיציה, חוק הלאום בנוסח המתוקן בדרך לאישור סופי: הוועדה המשותפת לוועדת הכנסת וועדת חוקה חוק ומשפט, שהוקמה כדי לקדם את ההצעה השנויה במחלוקת, אישרה הבוקר (רביעי) את נוסח החוק באופן סופי והעבירה אותו לאישור בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. שמונה חברי כנסת תמכו בחוק, ובראשם יושב ראש הוועדה המשותפת חבר הכנסת אמיר אוחנה ויוזם החוק חבר הכנסת אבי דיכטר. שבעה חברי כנסת מהאופוזיציה התנגדו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הקואליציה מתכוונת לאשר את חוק הלאום לפני סיום מושב הכנסת, והנוסח המוצע צפוי לעלות להצבעה כבר הערב. באופוזיציה הביעו ביקורת חריפה על אישור החוק והגדירו אותו כ"סוף הדמוקרטיה". בקואליציה, מנגד, בירכו על קידומו - שנחשב להישג משמעותי לממשלה. חבר הכנסת אוחנה: "לעם היהודי מגיעה מדינה יהודית".

אתמול החלה הוועדה המשותפת להצביע על כ-200 בקשות לדיון מחודש בסעיפי החוק, לקראת העברתו לאישור סופי במליאה. החוק מוסיף לעורר הדים ולאחר שיוזמיו נתקלו בהתנגדות בשל סעיף 7(ב') בחוק, עליו נטען כי הוא מפלה את האוכלוסייה הערבית, החוק רוכך.

דיונים סוערים בוועדה (צילום: חדשות)
דיונים סוערים בוועדה|צילום: חדשות

נוסח חוק הלאום שהובא להצבעה מעגן בחוק יסוד את מעמדה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי וכולל בין היתר את הסעיפים הבאים: הגדרת סמלי המדינה, ירושלים השלמה והמאוחדת היא בירת ישראל; זכות העם היהודי להגדרה עצמית במולדתו יחד עם קיבוץ גלויות, תותר התיישבות נפרדת ליהודים וערבים; השפה הרשמית של המדינה היא העברית - לערבית יהיה מעמד מיוחד.

אלפים הפגינו במחאה (צילום: עומדים ביחד, חדשות)
אלפים הפגינו במחאה|צילום: עומדים ביחד, חדשות
מהומה בכנסת בעקבות חוק הלאום (צילום: ערוץ הכנסת, חדשות)
"סוף הדמוקרטיה", ח"כ זחאלקה בדיון במליאה|צילום: ערוץ הכנסת, חדשות

כ-5,000 בני אדם יצאו להפגין נגד חוק הלאום בשבת האחרונה בצעדה שיצאה מכיכר רבין בתל אביב לכיוון כיכר דיזינגוף. הסערה האחרונה סביב החוק נגעה לסעיף 7ב' בחוק המאפשר לא לקבל אדם ליישוב בגלל הלאום או הדת שלו.