יממה לאחר הודעת בית המשפט העליון על ביטול חוק הגיוס, התכנסו היום (רביעי) ראשי המפלגות החרדיות לכינוס חירום. לאחר ישיבת הסיעה משותפת לשתי המפלגות, יהדות התורה וש"ס, ייקיימו ראשי הסיעות דרעי, ליצמן וגפני, דיון פנימי. "יש כאן מסה של התערבות, בית המשפט משנה סטטוס קוו", אמר השר דרעי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"זה עניין ערכי של השקפת חיים ובגלל זה הציבור בוחר נציגי ציבור", תקף שר הפנים. "לא יכול להיות שבבג"ץ ישפטו על פי השקפת החיים. מישהו מנהל אותנו. אנחנו עובדים אצל שופטי בית המשפט העליון וזה לא יכול להיות. מישהו התבלבל כאן, החליטו להחליף את השלטון".
עוד אמר דרעי כי הבעיה של הפסיקה אתמול היא של כל הכנסת הנוכחית. "לנו יש הסכם קואליציוני וכל מי ששותף בקואליציה מחויב לו כולל כחלון וליברמן", הבהיר דרעי. "אנחנו תומכים בכל מה שהתחייבנו אליו בהסכם הקואליציוני, ואנחנו משוכנעים שכל חברי הקואליציה יצביעו בעד התיקון שנביא לחוק".
גם שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס להחלטת בג"ץ ואמר כי בכוונתם להביא חוק חדש. "בתוך החוק הזה אנחנו נכניס גם פסקת התגברות כדי שלא ניתן יהיה לבטל אותו", הבהיר. "הזהרנו את השר כחלון במו"מ הקואליציוני ואמרנו לו שאנחנו לוחצים על פסקת ההתגברות בגלל חוק גיוס בני הישיבות, והוא אמר שעל החוק הזה לא תהיה שום בעיה. הסכם קואליציוני צריך לקיים".
"הסדר הגיוס החדש פוגע בשוויון"
ח"כ גפני הוסיף ואמר כי מ-2002 מתנהל ויכוח בין הכנסת לבית המשפט העליון. "אף אחד שם בבג"ץ לא מבין את החשיבות של עולם התורה", טען. "הם הקדיחו את תבשילם. אף אחד מהשופטים כולל השופט רובינשטיין לא מבין מזה לומדי התורה. אנחנו נתקן את החוק והוויכוח הזה בינינו לבין בית המשפט העליון לא יכול להימשך יותר".
אתמול החליט בית המשפט העליון לקבל את העתירה נגד חוק הגיוס ולהורות על ביטולו בתוך כשנה. מדובר בתיקון לחוק שחוקקו המפלגות החרדיות בשנת 2015, תיקון שעל פי קביעת בג"ץ "בלתי מידתי ובלתי חוקתי". "כשבוחנים את הוראות ההסדר נדבך על גבי נדבך מתברר כי קיים כשל עמוק ביכולתו לממש את המטרה של צמצום משמעותי של אי השוויון בחלוקה בנטל השירות הצבאי", נכתב בהחלטת השופטים.
"בפסק הדין שניתן היום, קבעו כל השופטים כי הסדר הגיוס החדש פוגע בשוויון", נכתב בהחלטת בית המשפט. "שמונה מבין תשעת השופטים בהרכב קבעו כי הסדר הגיוס החדש נכשל כבר
במבחן המידתיות הראשון, מבחן הקשר הרציונאלי, שעניינו ההתאמה בין ההסדרים בחוק לבין תכליתו".