הקרב על השבת: השרים כץ וליצמן (צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש)
הקרב על השבת: השרים כץ וליצמן|צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש

בעוד סערת עבודות הרכבת בשבת נמשכת, ב"יהדות התורה" דווקא מנסים להנמיך את הלהבות. "לא נבקש את פיטוריו של שר התחבורה כפי שאולי עלה בתחילה, אבל אנחנו רוצים לוודא שדבר כזה לא יקרה שוב", הבהיר היום (ראשון) גורם במפלגה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אמש קיימו השר יעקב ליצמן, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) והשר אריה דרעי (ש"ס) התייעצות משותפת שבסופה החליטו לדרוש "פגישה בהולה" עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. לאחר הפרסום אמר מקורב לאחד מהם כי עלולה לעלות אף דרישה לפיטוריו של כ"ץ, אך היום הקולות כבר נשמעו אחרת. "לאף אחד אין בלעדיות על ההחלטה מהו פיקוח נפש ומהו לא", אמר הגורם ביהדות התורה. "אנחנו רוצים החלטה ברורה לגבי ההמשך כי ברור שעבדו עלינו בעיניים במשך שבועות".

מוקדם יותר הבוקר התייחס יו"ר הקואליציה דוד ביטן לדרישות החרדים. "כל הבלאגן עכשיו מבחינת החרדים הוא לא על מה שהיה אלא על מה שיהיה", אמר ביטן לחדשות 2 Online. "הם רוצים שיתאמו איתם ולא יעשו דברים מעל הראש שלהם. אבל לגבי הדרישה לפיטורים, הם גם יודעים שהם לא אלה שיקבעו מי יהיה שר בליכוד ומי לא".

מסר את הקלטות, ח
"לא יקבעו מי יהיה שר". ח"כ ביטן|צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

הבוקר בראיון ל"בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל, הגן השר כץ על קיומן של עבודות להרחבת תחנת השלום תל אביב גם בשבת. "אני מייעץ לפוליטיקאים פחות להתערב בניהול השוטף", אמר כץ. "כאדם מסורתי אני מקפיד על שמירה על הסטטוס קוו וצביונה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל, אבל זה מחייב את כל הצדדים להתפשר, מדובר בעבודות חשובות שלא היה ניתן להימנע מלעשותן בסוף השבוע".

ח"כ גפני: "כץ משקר"

כבר אתמול עם סיום העבודות אמר כץ כי הוא "מצטער על הטורח שנגרם לציבור הנהגים, אבל עשינו את המקסימום כדי לצמצם את הפגיעה. אני מצטער על עמדת ראשי המפלגות החרדיות, אני אוהב ומכבד אותם ואת הציבור ששלח אותם אבל לא היה מקום לדחות את העבודות לאמצע השבוע. אני שמח שבסופו של דבר גם הם השתכנעו והבינו שאין מנוס ותמכו בקיום העבודות".

בתגובה על הדברים אמר יו"ר יהדות התורה, ח"כ משה גפני כי בניגוד לדבריו של שר התחבורה, העבודה יכולה הייתה להיעשות ביום חול ולא בשבת וכי לא הייתה הסכמה מצידו לעבודה בשבת. גפני הוסיף: "כנראה שהשקר הוא חלק מהמקצוע של ישראל כץ".

משבר הגשר: כמה עובדים בשבת? (צילום: רכבת ישראל, חדשות)
עבודות השדרוג בתחנת השלום בת"א|צילום: רכבת ישראל, חדשות



בשבוע שעבר שיגרו ראשי המפלגות החרדיות מכתב מיוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו קראו לעצירת העבודות בשבת. "ראשי הסיעות החרדיות מוחים בכאב על חילול השבת בעבודות הרכבת בתל אביב ללא צורך", נמסר בהודעה המשותפת. "מדובר בהפרת הסיכומים הקודמים שניתנו בידי שר התחבורה ופגיעה בסטטוס-קוו".

ראש הממשלה נתניהו התערב כדי לפתור את המחלוקת, ניהל דיונים לאורך הלילה ולאחר שנבחנו כל ההיבטים קיבל את ההחלטות הבאות: כל העבודות שדחייתן כרוכה בסיכון חיים יתקיימו כמתוכנן, כולל זו בנתיבי איילון, העבודות על מסילת הרכבת בנתב"ג-מודיעין ובית יהושע-עתלית ניתנות לדחייה ולא יתקיימו בשבת זו.

בנוסף תקום ועדה שתפקידה להדק את התאום בין משרד התחבורה לסיעות החרדיות. בראש הוועדה יעמוד ראש סגל לשכת ראש הממשלה, והיא תכלול את מנכ"לית משרד התחבורה, מפכ"ל המשטרה, ושרי הסיעות החרדיות או נציגיהם.