הסערה סביב דחיית סגירת רשות השידור נמשכת והבוקר (רביעי) הצטרפה שרת המשפטים איילת שקד לביקורת שהעביר אמש יו"ר מפלגה בנט על ההתנהלות סביב עתיד רשות השידור ותאגיד השידור. "החלטה נפלה עלי בהפתעה כמו על כל שרי הממשלה, כולל משרד האוצר שלא היה שותף לזה", אמרה שקד בראיון לגלי צה"ל. "זו החלטה תמוהה שלא ברור מה עומד מאחוריה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"התאגיד עצמו הודיע שיהיה מוכן בזמן ואם כך הודיע, אז אין צורך בדחייה שכמובן תעלה מאות מיליונים למדינה, כסף של משלמי מיסים שייזרק לזבל", אמרה השרה. "מה גם שהדחייה עצמה היא לא באמת דחייה, היא תביא לחיסול התאגיד כי כבר היום יש אנשים מוכשרים שעזבו את מקום העבודה שלהם".
בראיון הבהירה השרה שקד כי מפלגה לא תנקוט בצעדים בטרם תובא עמדתו של ראש הממשלה נתניהו לדיון בממשלה. "אנחנו נשמע קודם מה אומר רה"מ", הוסיפה. "אנחנו מדינה דמוקרטית, הוא יביא את זה לממשלה, נקיים דיון בו הוא יציג את מניעיו ומדוע זה דרוש ונחליט מה עושים. על פניו זו הנראית החלטה לא נכונה, היא למעשה תחסל תאגיד ציבורי. אני לא יודעת מה מניעיו של רה"מ, אבל לא הצלחתי להבין מה הלוגיקה שעומדת מאחורי ההחלטה לגופה".
"מונח פה דבר מאוד משמעותי על כף המאזניים, אנחנו קודם נשמע את רה"מ מדוע ההחלטה נחוצה, ולא ניתן יד סתם לזרוק מאות מיליונים לפח ולחסל את התאגיד מבלי שתהיה סיבה מוצדקת לכך", הבהירה שקד.
חרד לחופש הביטוי
אמש כתב שר החינוך נפתלי בנט ביקורת חריפה בחשבון הטוויטר על המגבלות שלטענתו מוטלות על התקשורת. "בשעות האחרונות הולכת ומתחוורת לי התמונה - הצבר החוקים להגבלת התקשורת מעורר דאגה עמוקה לעתיד חופש הביטוי", כתב בנט. בציוץ נוסף התייחס בדאגה לגורלם של עובדי התאגיד שכבר נקלטו: "ההחלטה החפוזה לדחות את עלייתו לאוויר של תאגיד השידור הציבורי למועד לא ידוע, ללא נימוקים ותוך פגיעה בעובדים היא תמוהה. בטרם התקדמות עלינו להבין מהי תכלית ההחלטה ומהן השלכותיה".
גורם בליכוד הגיב בזעם לדברי בנט ואמר כי "תמוה מאוד שהשר נפתלי בנט, שבהובלתו תמכה מפלגת הבית היהודי בחוק לסגירת עיתון 'ישראל היום', מביע פתאום חרדה עמוקה לחופש הביטוי".
הבוקר חזר בנט על הדברים בכנס מנהלי יישובים של תנועת אמנה ואמר "בימים האחרונים יש מטח מפתיע של חקיקה שמטרתה להצר את החופש של התקשורת ואולי אפילו לאלף את התקשורת. כמנהיג פוליטי אני יודע שלא פשוט לקום כל בוקר מול תקשורת בועטת ונושכת, אבל תקשורת חופשית היא נשמת אפה של דמוקרטיה ועל כולנו לפעול כדי לשמר אותה ככזו".
בהסכמים הקואליציוניים שנחתמו בשנה שעברה התחייב בנט לתמוך ביוזמות נתניהו בתחום התקשורת: "הממשלה תנהיג רפורמות מקיפות בשוק התקשורת. סיעת הליכוד, סיעת הבית היהודי ויתר הסיעות המצטרפות לקואליציה מתחייבות לתמוך ברפורמות הללו. כמו כן סיעות הקואליציה וחבריהן לא יתמכו בהצעות חוק בתחום התקשורת בלא אישור שר התקשורת. סיעות הקואליציה וחבריהן יתנגדו לכל יוזמה או הצעה בתחום התקשורת ששר התקשורת יתנגד לה".
"אני לא מסכים שזה נראה כמו קומבינה, אמרו לי שהתאגיד עוד לא מוכן והוא לא מוכן, תבחנו את זה", אמר אתמול יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בראיון ל"תכנית חיסכון" והגן על המהלך עליו סיכם עם ראש הממשלה נתניהו - למרות שהדבר עלול לפגוע במאות עיתונאים ועובדים. "אמרו לי 'אתה יכול להציל 1,200 משפחות', ברור שיו"ר הסתדרות יעשה את זה. זה התפקיד שלי וזה הייעוד שלי".
עוד טען יו"ר ההסתדרות כי "שינו את מועד העלייה כבר ארבע-חמש פעמים, אני מכבד כל עיתונאי שנקלט וגם מאות שנמצאים ברשות השידור. ברגע שהתאגיד יהיה מוכן, אני אעמוד על זה שהוא יקום. התאגיד הציבורי יקום, ו-1,200 משפחות זה 1,200 משפחות. מי שהקים את התאגיד כך הוא צריך לתת את הדין - עשו את זה בצורה חופזנית".