רה
עימות חזיתי נוסף|צילום: פלאש 90 - אוליבייר פיטוסי, יהונתן סינדל, חדשות

המאבק על עתיד רשות השידור ותאגיד השידור יוביל למשבר נוסף בקואליציה? על רקע הטלטלות האחרונות בתחום התקשורת, שר החינוך נפתלי בנט יצא הערב (שלישי) למתקפה כנגד מה שכינה "הצבר החוקים להגבלת התקשורת". יו"ר הבית היהודי הוסיף, ברצף הודעות שפרסם בעמוד הטוויטר שלו, כי "תקשורת חופשית היא הבסיס לדמוקרטיה" - ובכך מתח ביקורת מרומזת על התערבות ראש הממשלה ושר התקשורת נתניהו בנושא, מבלי לנקוב בשמו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"בשעות האחרונות הולכת ומתחוורת לי התמונה - הצבר החוקים להגבלת התקשורת מעורר דאגה עמוקה לעתיד חופש הביטוי", הוסיף בנט. בציוץ נוסף התייחס בדאגה לגורלם של עובדי התאגיד שכבר נקלטו: "ההחלטה החפוזה לדחות את עלייתו לאוויר של תאגיד השידור הציבורי למועד לא ידוע, ללא נימוקים ותוך פגיעה בעובדים היא תמוהה. בטרם התקדמות עלינו להבין מהי תכלית ההחלטה ומהן השלכותיה".

גורם בליכוד הגיב בזעם לדברי בנט: "תמוה מאוד שהשר נפתלי בנט, שבהובלתו תמכה מפלגת הבית היהודי בחוק לסגירת עיתון 'ישראל היום', מביע פתאום חרדה עמוקה לחופש הביטוי".

יש לציין כי בהסכמים הקואליציוניים שנחתמו בשנה שעברה התחייב בנט לתמוך ביוזמות נתניהו בתחום התקשורת: "הממשלה תנהיג רפורמות מקיפות בשוק התקשורת. סיעת הליכוד, סיעת הבית היהודי ויתר הסיעות המצטרפות לקואליציה מתחייבות לתמוך ברפורמות הללו. כמו כן סיעות הקואליציה וחבריהן לא יתמכו בהצעות חוק בתחום התקשורת בלא אישור שר התקשורת. סיעות הקואליציה וחבריהן יתנגדו לכל יוזמה או הצעה בתחום התקשורת ששר התקשורת יתנגד לה".

יו"ר ההסתדרות: "אין דיל ואין קומבינה"

שר נוסף מתוך הממשלה שמתח ביקורת על התנהלות נתניהו בנושא הוא ארדן, שכשר תקשורת קידם את סגירת רשות השידור לטובת התאגיד החדש. "אני מקווה שזה לא יגיע לכנסת, אני בטוח שראש הממשלה ישתכנע שהצעד הזה יסתום את הגולל על תאגיד שידור חדש", אמר בריאיון לשש עם עודד בן עמי.

קודם לכן התייצב יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן באולפן "תכנית חיסכון" והגן על המהלך עליו סיכם עם ראש הממשלה נתניהו - למרות שהדבר עלול לפגוע במאות עיתונאים ועובדים. ניסנקורן הבטיח בריאיון כי ידאג לכל העובדים - גם אלו ברשות השידור וגם העיתונאים שנקלטו בתאגיד - והכחיש כל טענה ל"דיל" פוליטי עם נתניהו.

"אני לא מסכים שזה נראה כמו קומבינה, אמרו לי שהתאגיד עוד לא מוכן והוא לא מוכן, תבחנו את זה", הבהיר ניסנקורן. "אמרו לי 'אתה יכול להציל 1,200 משפחות', ברור שיו"ר הסתדרות יעשה את זה. זה התפקיד שלי וזה הייעוד שלי". יו"ר ההסתדרות הוסיף כי הוא מחויב ל-1,200 עובדי רשות השידור ומשפחותיהם, שלדבריו צריכים להמשיך לפעול בשל חוסר המוכנות של התאגיד.

"רק לפני ארבעה חודשים אמר מנכ"ל התאגיד כי ייקחו שנתיים להקים אותו. האם יהיו חדשות באוקטובר? תבדקי את זה. איך תיראה הטלוויזיה באוקטובר? לא חוכמה לדבר על רשת ב', היא כבר היום מצוינת. אני יודע שמנכ"ל התאגיד רוצה להקים כראוי - להכין תאגיד איכותי - עד שנת 2018", הוסיף, "אמרו לי שאין היערכות לשידור מירושלים, לשידור חדשות ולמיקום".

על 200 העובדים שכבר גויסו לתאגיד ועתידם לוט בערפל אמר ניסנקורן: "אני מחויב להם כמו לעובדי רשות השידור. כמאה מהם הם באמת עובדי רשות השידור וימשיכו לעבוד, עובדים שעוסקים בהקמה ימשיכו לעבוד, ויש עוד מספר מועט של עשרות עיתונאים שנקלטו - 20-30 - אני אדאג שכל אחד ימשיך לעבוד, נמצא פתרון. נדאג להם, אבל לא מקובל עליי שמדברים עליהם ולא על מאות ברשות השידור. מה זה קשור לתנאי פרישה? עובד מובטל זה עובד מובטל, ואני לא מאחל את זה לאף אחד".

עוד טען יו"ר ההסתדרות כי "שינו את מועד העלייה כבר ארבע-חמש פעמים, אני מכבד כל עיתונאי שנקלט וגם מאות שנמצאים ברשות השידור. ברגע שהתאגיד יהיה מוכן, אני אעמוד על זה שהוא יקום. התאגיד הציבורי יקום, ו-1,200 משפחות זה 1,200 משפחות. מי שהקים את התאגיד כך הוא צריך לתת את הדין - עשו את זה בצורה חופזנית".

בסיום הריאיון דחה ניסנקורן, שהתפקד לאחרונה למפלגת העבודה, כל טענה לשיקול פוליטי מאחורי המהלך. יו"ר ההסתדרות שפעל מאחורי הקלעים להקמת ממשלת אחדות אמר כי "אני לא באותה מפלגה עם נתניהו, לא שוקל שום שיקול פוליטי. אני מספיק חזק ולא צריך דילים, אני מייצג רק את העובדים. השיקול היחיד שלי הוא העובדים. אני משתף פעולה עם ראש הממשלה".

ממועצת תאגיד השידור הישראלי נמסר: "תאגיד השידור הישראלי יהיה מוכן לשידור רציף בדיגיטל בטלוויזיה וברדיו ב-30.9 כפי שנקבע בחוק. גוף השידור שקם בימים אלה הינו גוף עצמאי, איכותי, מקצועי ומגוון שיביא לידי ביטוי את כלל הקולות של הציבור בישראל, יפעל למענו ויחליף את הנורמות שהיו מקובלות עד כה בשידור הציבורי. אנו ממשיכים לפעול באינטנסיביות להקמת שידור ציבורי נקי כפיים תוך שמירה קפדנית על כספי ציבור. התאגיד גייס 220 עיתונאים ועובדים כמחציתם מרשות השידור ויקלוט את מיטב עובדי הרשות כפי שהתחייב. התאגיד יפעל בהתאם להחלטות בג"ץ בנוגע למיקום השידורים ביום התחילה. המועצה דוחה את הניסיונות להפעלת לחצים מתוך אינטרסים שמטרתם החלשת השידור הציבורי בישראל".