הדיונים הקדחתניים והניסיונות להקמת ממשלה נמשכים גם הערב (רביעי) והם יימשכו עד הדקה ה-90. בליכוד הודיעו כי נחתמו הסכמים קואליציוניים הכוללים 60 חברי כנסת במטרה להשביע ממשלת מיעוט ולאחר מכן לנסות לגייס חברי כנסת נוספים. החרדים טוענים: אין לנו עוד על מה להתפשר בחוק הגיוס.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על אף שמטעם הליכוד יצאה הודעה כי נסגרו ההסכמים הקואליציונים, במפלגת כולנו הכחישו ופרסמו: "כולנו לא חתמה על הסכם קואליציוני". לאחר מכן מפלגת הליכוד פרסמה הבהרה: "ההסכם עם כחלון סופי אך ייחתם רק לאחר שאביגדור ליברמן יצטרף".
הפלג הקיצוני (חסידות גור) ומועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, טוענים כי מפלגתם לא יכולה ללכת יותר רחוק ממה שהיא הלכה בכל הנוגע לחוק הגיוס. לדבריהם בתודעה העצמית של החרדים הם ירדו על הברכיים והתפשרו.
מוקדם יותר הועלתה הצעה כי ש"ס והליטאים, דגל התורה בתוך יהדות התורה, יצביעו בעד חוק הגיוס וזאת מבלי תמיכת החסידים. אלו יצאו מהמליאה או אף יצביעו נגד. אך כאמור אפשרות זאת ירדה מהפרק.
במקביל להתייעצויות הללו, נשלחו שליחים ללשכתו של אביגדור ליברמן. אלו ינסו לשכנע אותו לא להפיל את ניסיון זה. במפלגת כולנו, שהתמזגה אל תוך הליכוד אמש, הודיעו כי "כולנו תצטרף רק לקואליציה שיש לה רוב של לפחות 61 ח"כים".
שעות ספורות לפני הדד ליין להקמת הממשלה, הופסק המו"מ בין הליכוד וישראל ביתנו. ובמערכת הפוליטית נערכים להשגת רוב לפיזור הכנסת כשההצבעה בנושא בעוד שעות ספורות. בהצהרה שנתן ליברמן מול המליאה הגיב שוב על הטענות נגדו ואמר: "אני חוזר ואומר לכל מי שמציג תאוריות אחרות - תנסו אותנו. אין שום דבר אחר שמסתתר מאחורי הסיפור הזה".
דקות לאחר שנשא דברים מחוץ ללשכתו עלה ליברמן לדבר במליאה ופנה לחרדים: "החוק הזה טוב למערכת הביטחון, טוב לחרדים ולישראל. זה אולי שביל הזהב נדיר שמצאו, שהוא טוב לכולם. ולכן צריך להיות הגיוני ואני פונה קודם לח"כים החרדים שאני מכיר שנים - תנסו להישאר בגבולות ההיגיון".
"וההיגיון אומר שאין חוק יותר טוב מזה. תאפשרו להעביר אותו בקריאה שניה ושלישית בלי שאתם מצטרפים להצבעה ותאמינו - בא לציון גואל לא צריך לחפש מניע נסתר פשוט לקחת דברים כמו שהם", המשיך בפניה שלו.
במקביל פועל מכבש הלחצים על נתניהו לשריין את איילת שקד ברשימת הליכוד. זוהי דרישה נחרצת שמגיעה מצד שורה של ח"כים בליכוד שמעבירים מסר לנתניהו: "בלענו את הצפרדע של מפלגת כולנו שלא תביא שום תמורה לארבעת השריונים. שקד לפחות תביא מנדטים ותשאיר עוד ח"כים מהמפלגה בפנים".
הדרישה לשריין את שקד הפופולרית ברשימה מגיעה גם מצמרת הליכוד, מהשרים ובכירי המפלגה שמבינים שהמפלגה זקוקה לחיזוק של הבייס. וגם - לא פחות חשוב - דרישה מתחתית הרשימה, שם חוששים מאובדן הכסא אחרי הבחירות ומאמינים ששקד יכולה להביא מנדטים חשובים ששווים את מחיר התזוזה בעוד כסא.
שקד עצמה מנהלת שיחות רבות בנושא הזה עם בכירי הליכוד וגם עם נתן אשל, האיש הקרוב ביותר לראש הממשלה נתניהו. הוא שמע ממנה הסכמה עקרונית לשריון בליכוד - אם תשוריין בחמישייה הראשונה.
מוקדם יותר הערב פרסמנו לראשונה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע למפלגת העבודה ארבעה תיקים בממשלתו ואת גניזת חוקי החסינות וחוקים נוספים בעין המחלוקת. למרות ההצעה שכללה את תיק הביטחון, יו"ר העבודה אבי גבאי הודיע כי הוא דוחה אותה.
"חברי הסיעה דנו בהצעה והחלטנו שלא לקבל את ההצעה", כתב גבאי."במהלך החודש האחרון מפלגת העבודה קיבלה מספר הצעות להשתלב בממשלה", נכתב בהודעת גבאי. "ההצעה האחרונה מאמש כללה התחייבות לחבילת צעדים לשמירה על הדמוקרטיה, לרבות ביטול חקיקת פסקת ההתגברות, החסינות, חוקים פרסונלים ועוד".
לדברי גבאי, "חברי הסיעה דנו בהצעה והחלטנו שלא לקבל את ההצעה. עמדתנו נותרה שאין מקום לבחירות נוספות ועל הנשיא לתת את המנדט להרכבת הממשלה לחבר הכנסת בני גנץ". לגבאי הוצע תיק הביטחון ועוד שלושה תיקים לחברי הכנסת ממפלגתו. כמו כן, הבטיח נתניהו כי יפסיק לקדם את חוקי החסינות שמקדמים במפלגתו ואת ביטול חוק בוררות חובה הפוגע בוועדי העובדים וההסתדרויות.