אבו-מאזן מברך אסירים משוחררים, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
"סוגרים לאבו מאזו את הברז"|צילום: רויטרס, חדשות

המאבק בכספי הטרור: מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה את חוק "קיזוז משכורות מחבלים". 55 ח"כים תמכו לעומת 14 בלבד שהתנגדו, אך הדיון כלל חילופי צעקות. שר הביטחון אביגדור ליברמן כתב הערב בעמוד הטוויטר שלו: "סוגרים לאבו מאזן את הברז. החוק שמאפשר לקזז את הכספים שהרשות הפלסטינית מעבירה למשפחות מחבלים עבר כעת בכנסת בקריאה ראשונה. נפעל להעבירו בקריאה שניה ושלישית בהקדם האפשרי. הטירוף הזה, שאנחנו מעבירים כסף לרשות הפלסטינית, שמשתמשת בו לעודד טרור נגדנו - יפסק."

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי החוק, כספים שיועברו למחבלים על ידי הרשות הפלסטינית יקוזזו מכספי המסים שמעבירה לה ישראל. לפי לשון הצעת החוק, "מהכספים שישראל מעבירה לרשות הפלסטינית מכוח יישום הסכמי הביניים ינוכו סכומים שהרשות הפלסטינית מעבירה לפעילי טרור ולבני משפחותיהם". כן מוצע בהצעת החוק להסמיך את הקבינט להתיר את העברת הכספים או להחליט על הקפאת העברתם.

לקראת ההצבעה, חשף אתמול משרד הביטחון את הסכומים שמקבלים המחבלים מהרשות. מהנתונים עולה שרוצחי משפחת סלומון והנקין, ורוצחי הרבנים שבח ובן-גל ירוויחו כל אחד למעלה מ-10 מיליון שקל במהלך חייהם. בנוסף להטבות הכספיות, כל המחבלים ששמם צוין יהיו זכאים, אם ישוחררו, לתפקיד בדרגת שר או לחלופין אלוף מהרשות הפלסטינית. אם ישתחררו או ימותו, הם או משפחתם יהיו זכאים להמשיך לקבל את השכר הזה ללא הגבלת זמן.

שחרור האסירים בדרך (צילום: רויטרס, חדשות)
מימון משפחות המחבלים ייפסק?|צילום: רויטרס, חדשות

"תתביישו לכם שאתם מחוקקים חוק כזה!"

בדברי ההסבר לחוק נכתב: "הצעת החוק נועדה לקבוע הוראות לעניין ניכוי של כספים ששילמה הרשות הפלסטינית בזיקה לטרור, מתוך הכספים המועברים על־ידי ממשלת ישראל לרשות מכוח חוקי יישום הסכמי הביניים עם הרשות. הכוונה לכספים המשולמים לפעילי טרור כהגדרתם המוצעת, בשל היותם פעילי טרור, או לבני משפחותיהם של פעילי טרור שנפצעו או שנהרגו, או לכספים המשולמים לאסירים או עצורים אחרים בשל ביצוע או ניסיון לביצוע של עבירה שיש בה כדי לפגוע בביטחון המדינה או בביטחון הציבור, או לבני משפחותיהם, כתגמול על פעולות הטרור שביצעו".

ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת זעם על החוק ואמר בדיון: "השיטה הזו של לסחוט את כספי העם הפלסטיני שנמצאים באוצר, שאמור להיות צינור להעברת הכספים, היא סחיטה של הכיבוש. פעם זה דרך חברת החשמל, ופעם דרך אסירים פלסטינים. אם מותר לצלפים לירות על ילדים מותר גם לגנוב את הכסף של הפלסטינים. כל השיטות האלה לא עזרו בעבר והם גם לא יעזרו. גם בוייטנאם ובאלג'יר חלק מהשחרור הלאומי היה באלימות. אין שחרור ללא אלימות. אני תומך במאבק עממי לא אלים כמו בגבול עזה אבל מי שאשם יותר זה הצלף ולא המפגין".

ליברמן:
"כל שקל שיועבר לרוצחים, יקוזז מכספי הרשו|צילום: הדס פארוש, פלאש 90, חדשות

מנגד, רוב האופוזיציה מלבד חברי הרשימה המשותפת תמכו בהצעה. ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) אמר: "החוק הזה הוא חוק מוצדק, מוסרי ונכון. אנחנו תומכים בכל מאודנו בהסדר מדיני אבל מה שמונח פה על הפרק זה העובדה שלמעלה מ7% מתקציב הרש"פ הולך לתמיכה בטרוריסטים. אי אפשר להחזיק את המקל בשתי הקצוות. החוק הזה הוא הכרחי לכל מי שתומך בביטחונה של מדינת ישראל."

ח"כ מיקי לוי מיש עתיד הוסיף: "מדינת ישראל שמה היום סוף למגמה שבה הרשות הפלסטינית תומכת במשפחות של מרצחים ואף גרוע מיכך, מעבירה כספים לאותם רוצחים שיושבים בכלא הישראלי. זה חוק צודק וראוי".

עבד אל חכים חאג' יחיא מהרשימה המשותפת השיב להם: "ממשלת ישראל מטפלת בסימפטום במקום בבעיה עצמה. הבעיה היא הכיבוש. אם הייתה הצעה לא לשלם לטרוריסטים של נערי הגבעות האם מישהו היה אומר כן לזה? האם משפחת ברוך גולדשטיין מקבלת ביטוח לאומי מהמדינה? תתביישו לכם שאתם מחוקקים חוק כזה!".