אחרי הסערה שעורר הקוד האתי שחיבר לבקשת שר החינוך בנט, לפיו ייאסר על מרצים באקדמיה להביע עמדה פוליטית, מגיב פרופ' אסא כשר למטר התגובות הקשות שקיבל בימים האחרונים. בשיחה עם חדשות 2 Online אמר כשר כי הוא דוחה את הביקורת, ואמר מילים חריפות נגד פוליטיקאים ומגיבים ברשתות החברתיות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אני עובד לפי הספר ולא לפי כללי ההתלהמות הפוליטית", אמר פרופ' כשר. "כתבתי המלצות למועצה להשכלה גבוהה. המסמך שלי מיועד למועצה להשכלה גבוהה וחברי המועצה היום קיבלו את זה".

"אין לי שמץ של מושג אם הם יקבלו את ההמלצות שלי, אני לא יודע מי הם, לא יודע מה דעותיהם, אני לא יושב שם בשביל להחליט", הוסיף כשר. "הם יחליטו מה שיחליטו. כל זמן שזה לא הגיע לידיהם בצורה שנותנת להם זמן לחשוב, ללמוד את זה, לדבר על זה בינם לבין עצמם אז לא מן הראוי שאדבר בפומבי".

ביקש את המסמך. בנט|צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

"פוליטיקאים אכפת להם ממשהו? פוליטיקאים מדברים כשבא להם", המשיך כשר. "אתה חושב שאני יכול להתייחס ברצינות לשטויות של הפוליטיקאים? אחד אמר שאני בעד הריסת בתים כי לא הייתה הזדמנות שבה לא כתבתי ודיברתי נגד העונש של הריסת בתים. אחד אומר שאני לא יודע מה זה אקדמיה, עופר שלח פרשן הכדורסל ילמד אותי מה זה אקדמיה? זאת הרמה של הפוליטיקאים, הם לא מעניינים אותי. אני מוכן להקשיב להערות מקצועיות כל אחד יכול ללמוד ממשוב אבל קראתי את כל הטוקבקים קראתי את כל מה שהגעתי אליו בפייסבוק. הכל זבל".

גם השר בנט התייחס בפתח ישיבת הממשלה לסערה התורנית. "היום אנו פועלים כדי למנוע סתימת פיות באקדמיה", ציין בנט. למנוע מצב שסטודנט, רק בגלל עמדותיו הפוליטיות, עלול להיפגע. למנוע מצב שמרצה שמקבל משכורת ממשלם המיסים הישראלי, יוצא בקריאה להחרים את האקדמיה הישראלית שמשלמת לו את המשכורת. הביקורת שנשמעת רק מוכיחה את נחיצות המהלך, אנחנו בעד חופש אקדמי מלא, אבל נגד קידום אג'נדות פוליטיות במסגרת האקדמיה, ולכן נתקדם במהלך".

הסערה הנוכחית מגיעה לאחר שבסוף השבוע פורסם דבר הקוד האתי שנכתב לבקשת בנט ב"ידיעות אחרונות". אמש (שבת) פרסם ועד ראשי האוניברסיטאות הודעה חריפה נגד המהלך ואומר כי ההחלטה פוגעת באופן חמור בחופש האקדמי. בין היתר, לפי הקוד האתי אותו ניסח פרופ' אסא כשר, פעילות פוליטית הוגדרה כ"כל פעילות שיש בה תמיכה ישירה בעמדה מסוימת במחלוקת ציבורית מוכרת, הבאה לידי ביטוי מתמשך בכנסת ובשיח הציבורי".

"ועד ראשי האוניברסיטאות מתנגד בתוקף לקביעת קוד אתי ל 'התנהגות ראויה' של חברי הסגל האקדמי בישראל על ידי המועצה להשכלה גבוהה", נכתב בהודעה. "הצעת הקוד האתי שניסח פרופ' אסא כשר מפקיעה מן המוסדות להשכלה גבוהה את החופש לקבוע את כללי ההתנהלות וההתנהגות של חברי הסגלים האקדמיים ובכך היא מפרה באופן חמור ויסודי את תפיסת החופש האקדמי כפי שזו מבוטאת בסעיף 15 לחוק המועצה להשכלה גבוהה".