פרסום ראשון: "ישראל תתייחס בחיוב לרעיון הפיוס האזורי ומרכיבים מסוימים ביוזמת השלום הערבית, ותביע נכונות לראשונה להיכנס לדיאלוג אודותיה עם מדינות ערב רלוונטיות" - כך נכתב בחלק מההסכם שעליו שוחחו ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר המחנה הציוני יצחק (בוז'י) הרצוג, כפי שאישרו גורמים בלשכת נתניהו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ההסכם כאמור נגנז בעקבות הקפאת המו"מ, אך הקטע מתוכו - שנחשף הערב (שבת) לראשונה במהדורה המרכזית - מוכיח כי נתניהו היה מוכן לשינוי כיוון מדיני. היוזמה הערבית כללה בתוכה ויתורים משמעותיים מצד ישראל - נסיגה מלאה מיהודה ושומרון, הקמת בירה פלסטינית במזרח ירושלים ו"פתרון מוסכם" לבעיית הפליטים - לצד הכרה בישראל מצד מדינות ערביות רבות ונורמליזציה ביחסים עמם.
הרצוג עצמו התייחס היום למגעים במהלך אירוע "שבתרבות" עם רינה מצליח בכפר סבא: "עם השקת המהלך המדיני-אזורי המתוכנן שעליו שקדתי עם ראש הממשלה וגורמים בינלאומיים ישראל הייתה מתייחסת בחיוב לראשונה לאלמנטים ביוזמת השלום הערבית ופותחת, לראשונה, במשא ומתן עם מדינות ערב על היוזמה. זהו מהלך שללא ספק היה משנה את פני האזור".
הרצוג הוסיף והודיע כי המשא ומתן לא יתחדש, ושב ומנה את הישגיו: "לאט לאט מגיע אימות לכל מה שאמרתי, אישור על כך שקיבלתי גם את תיק החוץ וגם את תיק הביטחון, ווטו על הבנייה, ווטו על חקיקה מטורפת שמאיימת על החברה הישראלית והדמוקרטיה שאנחנו חיים לרבות חוק ההדחה הבזוי, וחבילה מדינית דרמטית. לא זחלתי ולא התבזיתי. אם הייתי זוחל כבר מזמן הייתי שר חוץ". נתניהו מצידו אמר אתמול כי הוא "משאיר את הדלת" פתוחה למגעים עם המחנה הציוני.