יממה לאחר החתימה הרשמית על הסכם הפיוס עם טורקיה - מחר (רביעי) יתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני לאשר את ההסכם. למרות ניסיונות מאומצים של נתניהו, שלושה שרים הודיעו על התנגדותם והעימות בין מתנגדי ההסכם לבין תומכיו מסלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך הדיון צפוי נתניהו לספוג טענות קשות, בעיקר משרי הבית היהודי נפתלי בנט ואיילת שקד, שטוענים כי מתן פיצוי למחבלים הוא כניעה לטרור, וכי ההסכם מהווה פגיעה בכבוד הלאומי ויעודד מתקפות נוספות על ישראל.
מקורביו של השר בנט טוענים בזעם כי למרות חשיבותו של ההסכם, הקבינט לא קיים אפילו דיון מהותי אחד בנושא. מקורביו של ראש הממשלה נתניהו דוחים את הביקורת על הסף ואומרים: "הטענות הבכייניות שהקבינט לא ידע כלום אינן נכונות".
לדברי המקורבים, כל השרים קיבלו בשבוע שעבר עדכון אישי ומפורט מממלא מקום ראש המל"ל יעקב נגל. המקורבים הוסיפו כי השרים המתנגדים "מתעסקים בטענות המשפחות במקום להתעסק בתמונה הכללית".
ומה הסיכוי שההסכם לא יאושר בקבינט? בקצרה - קלוש, אך קיים. מבין עשרת חברי הקבינט - נתניהו, שטייניץ, גלנט ודרעי תומכים בקבינט. לנתניהו יש קול כפול ולכן מדובר ב-5 תומכים. השרים שמתנגדים להסכם הם נפתלי בנט, איילת שקד ואביגדור ליברמן.
שלושה שרים עדיין מתלבטים בנוגע לעמדתם בנושא - גלעד ארדן, משה כחלון וישראל כץ. על מנת לסכל את ההסכם, על מתנגדיו יהיה לגייס את תמיכתם של כל שלושת השרים המתלבטים. מחנה התומכים שבראשו נתניהו יוכל להסתפק בתמיכתו של רק אחד מאותם שלושה שרים.