"זאת לא גזענות", סמוטריץ|צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

הבוקר פורסם ברשת ב' של קול ישראל שלמרות האיסור המוחלט של משרד הבריאות, עדיין ישנה הפרדה בין יולדות יהודיות ליולדות ערביות במספר בתי חולים ברחבי הארץ. חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' הגיב לפרסום וצייץ בטוויטר: "אחרי לידה אשתי רוצה לנוח, לא את החאפלות ההמוניות המקובלות אצל משפחות היולדות הערביות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

סמוטריץ', שכבר סיפק בעבר מספר אמירות פרובוקטיביות, הוסיף ש"החיים יותר חזקים מהכל, יש פערים מנטאליים ולשני הצדדים יותר נוח להיות עם עצמם, זאת לא גזענות". תוך זמן קצר עורר הציוץ סערה ברשתות החברתיות וגרר שלל גינויים וביקורות מאנשי ציבור ופוליטיקאים.

כמה שעות לאחר הציוץ המקורי צייץ סמוטריץ' ציוץ נוסף בחשבון הטוויטר שלו בו טען ש"האמת היא שזו לא רק נוחות. יש מלחמה כבר מאה שנה בארץ הזו בין יהודים לערבים ולכן טבעי שאשתי לא תרצה לשכב ליד מישהי שהרגע ילדה תינוק שאולי ירצה לרצוח את התינוק שלה עוד עשרים שנה. הכי טבעי והכי נורמלי בעולם".

הציוץ שעורר סערה
הציוץ שעורר סערה|צילום:

חבר הכנסת יואל חסון (המחנה הציוני) צייץ בתגובה: "בצלאל, כמה מחברינו הטובים הם יהודים שעושים חאפלות מהנות במיוחד. מציע לך למחוק את הציוץ הגזעני הזה".

חבר הכנסת חיים ילין (יש עתיד) כתב בתגובה: "גזען! מקווה שלא תחליט בנוסף למצעד הבהמות לעמוד בראש המצעד בעד הגזענות. תחזור בך."

מזכ"ל שלום עכשיו לשעבר יריב אופנהיימר הגיב בציוץ בחשבון הטוויטר של חבר הכנסת וכתב: "שמעתי גם שמתפללים שלוש פעמים ביום בקבוצות גדולות של עשרה אנשים ומעלה, ושיש להם בדרך כלל לפחות חמישה ילדים. מעיק".

משרד הבריאות: "אין להפריד בין סוגי אוכלוסייה"

לפי הפרסום ברשת ב' בתי החולים שנוקטים במדיניות כזאת הם בין היתר בתי החולים שערי צדק, הדסה עין כרם, הדסה הר הצופים, בית החולים איכילוב, ובית החולים מאיר בכפר סבא. בכל בתי החולים הכחישו שמתקיימת הפרדה כזאת אך כמה מהם ציינו כי הדבר אפשרי במידה והיולדת מבקשת.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "המשרד אוסר כל הפרדה משיקולי אפליה. הנחיות משרד הבריאות הן כי אין להפריד בין סוגי אוכלוסייה, לא לפי דת, ארץ מוצא, עדה או כל הפרדה אחרת".