חולדאי:
ראש בראש: חולדאי וכץ|צילום: פלאש 90, סוזנה ג'נאקו, יונתן סינדל, חדשות

גם ראש עיריית תל אביב יפו נגד השר כץ במאבק על תחבורה ציבורית בשבת: רון חולדאי הביע היום (חמישי) תמיכה במאבקם של הפעילים למען תחבורה ציבורית בשבתות ובחגים, שחלקם יצאו בימים האחרונים לעימות גלוי עם השר כץ. "הגיע הזמן לדאוג לאלו שאין להם - ולעשות את השינוי המתבקש", כתב חולדאי בעמוד בפייסבוק שלו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

"תחבורה ציבורית יעילה היא בשביל כולם", טען ראש העירייה. "ימין, מרכז ושמאל, מעמד נמוך בינוני או גבוה. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבה לא פועלת תחבורה ציבורית ברבע מימות השנה, בימי שבת ובחג. אלו שלא יכולים להרשות לעצמם להחזיק רכב פרטי לא יוכלו לבקר את משפחתם בחג או ללכת לבלות בחוף הים בשבת".

חולדאי השיב לטענת השר לפיה אף רשות מקומית לא פנתה למשרדו בבקשה רשמית לאשר תחבורה ציבורית בשבת בשטחה. "כבר בשנת 2012 פנינו למשרד התחבורה לאישור רשת קווי שירות בעיר שיתנו מענה לציבור", כתב. "ניתן לעשות זאת תוך שמירה על איזון והעסקה הוגנת, כפי שכבר נעשה כיום במגוון רחב של בתי עסק ותחומים נוספים".

לטענת חולדאי, המצב הקיים פוגע לא רק באלה שאין ביכולתם להחזיק מכונית, אלא גם בבעלי המכוניות שהיו רוצים לוותר עליהן משיקולים כלכליים או סביבתיים.

מפגינים מול הבית

ולא רק חולדאי מרים היום את נס המרד בנושא התחבורה הציבורית. עשרות בני אדם הפגינו בצהריים מול ביתו של כץ במחאה על הצהרתו שלא יתמוך בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת. המפגינים נשאו שלטים עם הכתובות: "שר התחבורה, אתה יכול לבקר את המשפחה בשבת, מה איתנו?", "די לעוצר", ו"ארוחת חג משפחתית רק לבעלי רכב פרטי זה 'ציביון יהודי'?"

בכניסה ליישוב ניסו אנשי אבטחה לבלום את המפגינים, אך אלה טענו כי זכותם היא להיכנס. המפגינים צעדו מפתח היישוב ועד לסמטה בה נמצא ביתו של השר כץ.

"המחאה הזו היא לא עניין של ימין ושמאל או של דת ומדינה", אמרה חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ), שצעדה ביחד עם המוחים. "מדובר בעניין של צדק חברתי וסביבתי, של תחבורה ציבורית שמושבתת במשך חודשים בשנה ולא מאפשרת לוותר על הרכב הפרטי". זנדברג ציינה כי המחאה הזו תמשיך גם בשבתות ובחגים הבאים, עד שהמצב ישתנה.

כץ בתגובה: "חולדאי צבוע"

"חולדאי נוהג בצביעות ובפחדנות פוליטית וממשיך לנסות ולהטעות את הציבור", מסרו בתגובה מלשכת השר כץ. "מצד אחד הוא שומר על הסטטוס קוו בת״א- מול המפלגות הדתיות ומנגד קורץ לציבור האחר. בפועל הוא מבקש תוספת קווי שרות למוניות השרות (דבר שאיננו נוגד את הסטטוס קוו ומאושר, או לא בהתאם לקריטריונים קבועים) ומטעה את הציבור לחשוב שהוא דורש אוטובוסים ותחבורה ציבורית בשבת. נוסח הדברים שהעלה מראה זאת בבירור. שר התחבורה ימשיך לומר את עמדתו ביושר ובגלוי. ישראל היא מדינה יהודית- דמוקרטית ויש לשמר את הסטטוס קוו".

והשר לא הסתפק רק בכך. לפני כניסת החג, העלה לעמוד הפייסבוק שלו תמונה מטיול שערך היום וכתב: "בלי אוטובוסים, בלי מתי מעט המפגינים, סתם טיול שטח בנחל התאומים. חג שמח!".

"קמפיין פוליטי"

את הסערה הנוכחית פתחו דין ודברים בפייסבוק בין גולש שדרש מהשר כץ תחבורה ציבורית בחגים - וזכה להאשמות מצד השר לפיהם הוא איש שמאל שמניעיו פוליטיים.

אתמול, בריאיון ליונית לוי במהדורה המרכזית, טען כץ כי מתנהל נגדו קמפיין פוליטי והסביר שהוא מחוייב לסטטוס קוו בנושא התחבורה הציבורית. "מדיניות הממשלה ברורה - שימור הסטטוס קוו", אמר כץ. "גם יצחק רבין, גם אהוד ברק וגם שולמית אלוני לא שינו את הסטטוס קוו כי הוא מאפשר חיים משותפים".

הוא הדגיש כי הוא עצמו אינו אדם דתי ולכשנשאל לגבי העובדה שכינה את התוקפים אותו כ"שמאלנים", השיב: "זה לגיטימי גם להיות בשמאל, אבל זה לא לגיטימי לתקוף את הממשלה ואותי באופן יזום ובדרך שהיא לא נאותה".