"אני לא בן אדם שנלחץ": שלושה שבועות לאחר שראש הממשלה פיטר אותו בשיחת טלפון, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אבי ברגר העניק הערב (שלישי) ריאיון בלעדי למהדורה המרכזית בו הסביר מה עמד לדעתו מאחורי הפיטורים החפוזים. "אני כבן אדם לא נפגע מהדברים האלה, כי בסופו של דבר באתי לתרום מיכולתי המקצועית, וברגע שאין בה יותר צורך אני אמשיך לדרכי", אמר ברגר - שעל פי הערכות בשוק התקשורת פוטר בשל לחצים מצד חברת בזק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בעת שפוטר, ברגר היה בעיצומה של רפורמה באינטרנט ובטלפונים שהייתה אמורה לחסוך עשרות שקלים בחודש לכל משפחה: במשרד התקשורת פעלו לצמצום כוחן של בזק והוט ולפתיחת התשתיות עבור חברות תקשורת נוספות. "הנושא של הטלפוניה והנושא של הפס הרחב שווים הרבה מאוד כסף לבזק. זה יכול להיות מאות מיליוני שקלים אם לא באזור המיליארד שקלים, כלומר זה כסף משמעותי וגדול ומן הסתם רמת האינטרסים היא גדולה והניסיון להשפיע הוא גדול", הסביר ברגר.

"באינטרנט כבר אפשר לראות את התוצאות של הרפורמה, חיסכון משמעותי – בשלושת החודשים האחרונים המחירים ירדו מסדר גודל של 140 שקלים לסדר גודל של בין 70 ל-100 שקלים", הוסיף. בכל הקשור לשירותי טלפוניה, ברגר טען כי ניתן לחסוך עשרות שקלים לכל בית אב.

נתניהו וארדן, ארכיון (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
ארדן מינה, נתניהו פיטר|צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

"הנטייה שלי לתחרות ופלורליזם לא הייתה מקובלת בלשכת נתניהו"

האם הלחצים של שאול אלוביץ', מבעלי בזק שנחשב למקורבו של נתניהו, הביאו לפיטורי המנכ"ל שמונה על ידי השר לשעבר ארדן? "אני לא יודע מה הסיבה הספציפית, בסופו של דבר שר בישראל רוצה שהמנכ"ל שלו יהיה מחויב אליו, שהוא יהיה משרת אמון", אמר ברגר, "הסיטואציה שנוצרה לא אפשרה את זה, ולכן זה היה טבעי".

ברקע הפיטורים עומדת גם שאלת ערוץ החדשות של בזק: אם בזק, שמחזיקה באתר וואלה! תגיע לרווחים גבוהים, היא עשויה להקים ערוץ משלה ולהחליש את ערוצי התקשורת הקיימים. "אני לא יודע להגיד מה הנטייה בלשכת ראש הממשלה בצורה מפורשת, אבל הנטייה שלי שהייתה לכיוון של תחרות ופלורליזם לא הייתה הדבר הכי מקובל בלשכה", סיפר ברגר על המניע למחלוקת בינו לבין לשכת ראש הממשלה.

המנכ"ל לשעבר התייחס גם לפרשת העלאת דמי הזכיון של ערוץ 10, כאשר בנימין נתניהו כשר התקשורת דרש מברגר להעלות את הסכום אותו יידרש ערוץ 10 לשלם על מנת להמשיך לשדר. "מטה השר פנה אליי לעשות את זה בצורה מהירה, אבל אני כמובן לא עושה דברים מבלי בדיקה עמוקה ולכן לא עשיתי".

האם לחצו על ברגר להיענות לדרישה? לדבריו, "ביקשו ממני, אמרו לי. אני לא בן אדם שנלחץ אז קשה לי להגיד את זה. ביקשו ממני לעשות את זה בצורה שלא עולה בקנה אחד עם דברים אחרים שאנחנו עושים ולכן זה חיכה מבחינתי". לבסוף קיבל ערוץ 10 זיכיון, אך הרפורמה שקידם ברגר נזק בזק והוט נותרה תלויה באוויר.