ספין או שינוי פני הממשלה הבאה? כבר 14 ימים חלפו מאז הטיל הנשיא ראובן (רובי) ריבלין על בנימין נתניהו את מלאכת הרכבת הממשלה - וטרם נחתם הסכם קואליציוני עם אף מפלגה. במפלגת הליכוד זועמים על הסחבת, שלדבריהם נובעת מהדרישות של בנט וכחלון - ומאיימים בפנייה לממשלת אחדות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמים בליכוד טענו כי אם בנט לא ייסוגו מדרישותיהם הגבוהות, "ניאלץ לשקול פנייה להרצוג". כידוע, כחלון דורש את האוצר, את ועדת הכספים ועוד מספר תיקים ובנט רוצה את תיק החוץ. בבית היהודי אמרו בתגובה לדברים כי הליכוד "לא נתן הצעה קונקרטית" ולכן האיום בממשלת אחדות לא ברור.
במקביל נמשכים המגעים עם השותפים הקואליציוניים הנוספים: במערכת הפוליטית מעריכים כי מלבד ועדת הכספים שתעבור ליהדות התורה, כחלון יקבל את רוב הדרישות - תיק השיכון עבור יואב גלנט והמשרד להגנת הסביבה עבור אלי אלאלוף - מכיוון שהליכוד לא התנגד למינויים אלו.
הערכה: ההסכם עם ש"ס ויהדות התורה - בשבוע הבא
אמש (שלישי) קיים נתניהו פגישה ממושכת במעון ראש הממשלה הרשמי עם יו"ר ש"ס אריה דרעי. בליכוד מאמינים שיהיה אפשר להגיע לסיכום עם המפלגות החרדיות אחרי חול המועד - ולאחר מכן לצרף את המפלגות האחרות.
במסגרת הרכבת הממשלה, חוק המשילות שהועבר רק בשנה שעברה ככל הנראה ישונה: בשלב זה לא ידוע האם נתניהו ידרוש להגדיל את מספר השרים, אך ככל הנראה יועלה מספר סגני השרים, שמוגבל על פי חוק לארבעה.
השר ישראל כץ התייחס הערב בריאיון למהדורה המרכזית למגעים הקואליציוניים: "היו כאן בחירות והליכוד קיבל 30 מנדטים - הוא צריך לנהל ולהוביל את המדינה. אם מישהו חושב שיש כאן שני ראשי ממשלות הוא טועה - יש אחד שיקבע את המדיניות". כץ התייחס גם לתפקיד שימלא בממשלה הבאה: "אני בטוח שאהיה בתיק ראוי כדי שאוכל לתרום את תרומתי. כל אחד יודע שהייתה כאן הצלחה גדולה בתחבורה".