"החלטה שפוגעת בליבת הדמוקרטיה ובאמון הציבור במערכת המשפט": יו"ר הימין החדש ושרת המשפטים שקד, שתקפה אמש בחריפות את בג"ץ לאחר ההחלטה לפסול את מועמדותו של מיכאל בן ארי ולאשר את זו של עופר כסיף ושל המפלגות הערביות, פרסמה הבוקר (שני) את תוכניתה "להשלמת המהפכה המשפטית לקדנציה הבאה".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
במהלך כנס ישראל 2050 הציגה שקד את התוכנית שלה לשינוי מערכת המשפט. "אחרי הבחירות נציע לבטל את הוועדה למינוי שופטים, למנות שופטים באישור הכנסת והממשלה, לחוקק את פסקת ההתגברות ואת חוק היועמ"שים", הצהירה.
בפתח דבריה תקפה שקד את מערכת המשפט, את האקדמיה ואת השמאל, ואמרה כי השופטים הפכו ל"כוח עולה" בדמוקרטיה הישראלית: "כלבי השמירה של הדמוקרטיה הרכינו ראש והאקדמיה והתקשורת יישרו קו, בית המשפט העליון הפך לפוסק בענייני מדיניות ובמקביל התעצם כוחם של היועצים המשפטיים".
לאחר מכן אמרה שרת המשפטים כי למרות ה"הפיכה המשפטית" לפני ארבעה עשורים, ולמרות שאזרחי ישראל המשיכו להצביע בבחירות - "העם הפך ללא רלוונטי. את העם החליף המושג המום וחסר המשמעות - הציבור. הציבור הפך לשבוי, ובמקביל באופן בלתי נמנע, חלה ירידה דרמטית באמון הציבור בבית המשפט העליון".
אלה עיקרי התוכנית של שקד:
• ביטול הוועדה למינוי שופטים לשופטי עליון. במקום זה זאת - שרת המשפטים היא זו שתביא מועמד לאישור הממשלה ולאישור הכנסת.
• יתקיים שימוע ציבורי לשופטי עליון.
• העברת פסקת ההתגברות במתכונתה המלאה.
• שר יוכל לייצג את עצמו בבית המשפט, גם בניגוד לדעת היועץ המשפטי שלו.
• העברת חוק היועמ"שים - שינוי מינוי היועמ"ש, שיתמנה בהמלצת שרת המשפטים
שקד הבהירה הבוקר: "הפסילה אתמול של בן ארי והאישור של בל"ד וכסיף זו החלטה שפוגעת בליבת הדמוקרטיה ובאמון הציבור במערכת המשפט". שקד אמרה כי תציג בנאומה את "התוכניות לקדנציה הבאה - בהנחה שהפעם כל הקואליציה תתמוך בהן". שותפה להנהגת הימין החדש, השר נפתלי בנט, הוסיף וכתב בטוויטר: "בחירות 2019 הם על נושא אחד: מי מושל בישראל - הציבור דרך נבחריו, או בג"ץ". את התוכנית של שקד כינה "השלב השני של המהפכה השיפוטית שלה, ש'תאתחל מחדש' את בג"ץ".
אמש, בהחלטה תקדימית, פסל הרכב מורחב של בג"ץ בראשות נשיאת בית המשפטו העליון אסתר חיות את מועמדותו של איש "עוצמה יהודית" מיכאל בן ארי ברוב קולות, זאת לאחר שוועדת הבחירות דווקא אישרה אותה. רק השופט דוד מינץ התנגד. במקביל, בג"ץ אישר את מועמדותו של איתמר בן גביר, חברו של בן ארי למפלגה, וקיבל את העתירה של עופר כסיף מחד"ש לרוץ בבחירות הקרובות.
באשר לרע"ם-בל"ד החליט בית המשפט ברוב דעות לקבל את ערעור המפלגה והוא אישר לה להתמודד בבחירות. גם במקרה זה השופט היחיד שהתנגד היה דוד מינץ. הנימוקים המלאים לא פורסמו עד כה.