על רקע מחאת הדרוזים המתחדשת נגד חוק הלאום, המוחים ערכו הבוקר (שני) פגישה עם בני גנץ, יושב ראש מפלגת "חוסן לישראל", שנתן הצהרה פומבית ראשונה מאז רשם את מפלגתו החדשה והצטרף באופן רשמי למערכת הפוליטית. בהתבטאות פוליטית ראשונה הצהיר כי יפעל "ככל שביכולתו" לתקן את החקיקה. ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו: "בני מתאים לפוליטיקה אם הוא בחר בזה. אני לא נכנס לפוליטיקה אבל אתמוך ואעזור לבני בכל מה שיצטרך". מפלגת "הימין החדש" בתגובה: "אמירתו הראשונה של גנץ בפוליטיקה מבהירה - גנץ חבר לשמאל".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

"קודם כל אני מאוד שמח שבאתם לכאן הבוקר, אליי הביתה, במזג אוויר לא פשוט", פתח גנץ את דבריו. "אני פותח את ביתי בפניכם ואומר לכם תודה שבאתם, לכבוד הוא לי שאתם נמצאים כאן איתנו הבוקר. אני מאוד מעריך את זה. הדבר השני שאני רוצה לומר, שאני רואה פה חברים משירות של שנים רבות, במערכות, במבצעים בהיתקלויות בפציעות, לצערי גם באובדן של חברים שאולי לא נמצאים כאן איתנו פיזית, אבל רוחם ומורשתם כאן ואנחנו חייבים לזכור את זה", הוסיף וציין: "יש לנו ברית דמים, אבל לא פחות מכך, יש לנו ברית חיים".

גנץ (ארכיון) (צילום: החדשות)
גנץ, היום|צילום: החדשות

בהתייחסו למחלוקת החריפה שעורר חוק הלאום אמר הרמטכ"ל לשעבר: "אנחנו צריכים לוודא שביחד אנחנו בונים את השותפות הזו ואת הברית הזו בצורה משותפת כברית חים. כמו שראוי שיהיה. אעשה את כל שביכולתי לפעול למען תיקון החקיקה שיביא לידי ביטוי את הקשר העמוק והבלתי ניתן לניתוק, לא רק בקרב אלא גם בחיים. לא רק בקושי אלא גם בטוב, נעשה את זה ביחד. תודה שבאתם".

בין המשתתפים במחאה היה ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, שהתייחס לכניסתו של גנץ לפוליטיקה. "אני מאמין בבני כחבר, מאמין בו כמנהיג ובטוח שהוא יכול להביא את השינוי הנדרש", אמר. באשר לשאלתה של דפנה ליאל אם גנץ מתאים לפוליטיקה, השיב פרדו: "אני מקווה שכן, חובת ההוכחה היא עליו. כפי שהוא היה מצביא בצה"ל, כפי שהיה מפקד בצה"ל, הוא איש של אנשים, לפיכך אנשים מהסוג הזה ראויים לפוליטיקה, בוודאי לפוליטיקה הישראלית". על השתייכותו הפוליטית של גנץ אמר פרדו: "לא יודע מה זה ימין ושמאל, במדינת ישראל מי שרוצה מדינה יהודית ודמוקרטית, שיהיה שיוויון לכל אזרחיה, אני לא יודע אם הוא ימין או שמאל, בעיני הוא אזרח מדינת ישראל וצריך להפסיק עם כל השטויות האלה".

המחאה נגד חוק הלאום מתחדשת (צילום: חדשות)
המחאה נגד חוק הלאום מתחדשת|צילום: חדשות

אחד ממנהיגי המחאה, תת-אלוף (מיל') אמל אסד פנה לגנץ ואמר לו: "כולם שותפים לדעה לסיכול חוק הלאום כפי שהתקבל בכנסת ביולי 2018. כולנו שותפים לדעה שחוק הלאום בנוסחו הנוכחי הוא חוק פוגעני ומסוכן. חוק הלאום פגע אנושות בבני העדה הדרוזית, פגע והשפיל כל אזרח שאינו יהודי ופגע בכל אזרח בעל מצפון שמאמין בחזון של מדינת ישראל דמוקרטית-יהודית כפי שבאה לידי ביטוי במגילת העצמאות ומקיימת שוויון זכויות מלא לכל תושביה".

"מעריכים את יושרך ויודעים שאתה שותף לערכים אלה של דמוקרטיה, שויון ואהבת האדם", המשיך אסד בדבריו לגנץ. "אנחנו פונים אליך כי אנחנו מושכנעים שהציבור יתן לך את המדנט להשפיע על דרכה של המדינה בעתיד. אנחנו סומכים עליך שתסייע במאבק החשוב הזה לתיקון חוק הלאום. יצאנו למאבק הזה מבית יד לבנים, הבית של כולנו, בני כל העדות, בית של לוחמים שאותםפ גידלנו יחד על אוצתם ערכים של צדק ושייויון, לוחמים שנפלו כדי שאנחנו וילדנו נוכל לחיות פה בשלום. זה החזון שצריך לעמוד נגד ענינו".

ממפלגת "הימין החדש" נמסר בתגובה לדברים של גנץ: "אמירתו הראשונה של גנץ בפוליטיקה מבהירה - גנץ חבר לשמאל. ‏חוק הלאום הינו הישג היסטורי אשר מחזיר למדינה את אופייה הלאומי, היהודי והציוני מול השחיקה המתמשכת שגרם בג"ץ. ‏תכנית גנץ לשינוי חוק הלאום מבהירה את עמדתו".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו