בעקבות המשבר הקואליציוני סביב סערת התאגיד, שר הביטחון ליברמן יוצא הבוקר (ראשון) נגד האפשרות ללכת לבחירות. "אני חושב שכל בר דעת מבין שהבחירות זה הדבר האחרון שעם ישראל זקוק לו בעיתוי הזה", אמר ליברמן. שר הכלכלה אלי כהן (כולנו): "לא מפחדים מבחירות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אני מקווה שעד לחזרתו של ראש הממשלה מסין תימצא פשרה כזו או אחרת שתאפשר תפקוד נורמלי של הקואליציה", הוסיף ליברמן. "אין שום סיבה לפרק את הקואליציה הנוכחית. כל אחד צריך לעשות את המקסימום כדי לשמור על העבודה התקינה".
מנגד, השר אלי כהן (כולנו) השוהה לצד ראש הממשלה נתניהו בדרכו לסין, אמר כי בסיעתו לא חוששים מבחירות, על אף טענותיו של ראש הממשלה. "רואים שזו סאגה עם עליות ומורדות שנמשכת מספר חודשים", ציין השר כהן. "חשבנו שיש הבנות אבל כרגע אנו רואים שיש פרק נוסף. אנחנו לא מפחדים מבחירות. אין לנו פריימריז אבל יש לנו הישגים".
מלבד ליברמן, ביקורת נמתחה גם בקרב שרי הליכוד נגד הכוונה לסיים את כהונת הקואליציה. השר ישראל כץ טען הבוקר בריאיון בגלצ כי "על מחלוקת תקשורתית לא הולכים לבחירות. יצירת האווירה של הבחירות היא לא במקומה. לא הייתה שום החלטה בליכוד בנושאים האלה. יש נושאים רבים שדורשים טיפול ומענה, ואין חילוקי דעות מהותיים בקואליציה".
כץ קרא לכל הצדדים למצוא פתרון לנושא התאגיד והוסיף: "לא התקיימה כל התייעצות עם הנהגת הליכוד, לא התקבלה שום החלטה בנושא הבחירות ומערייך שלא תהיינה". חבר סיעתו של כץ יהודה גליק כתב אף הוא בעמדו הפייסבוק שלו: "אין שום סיבה הגיונית ללכת עכשיו לבחירות. אני מציע לכולם לא לקבל החלטות מהבטן. לקחת נשימה ארוכה ולקבל החלטות מהראש. הראש אומר שהממשלה הזאת יכולה וצריכה להחזיק עד יומה האחרון בעוד שנתיים וחצי".
דברים ברוח דומה אמרה גם שרת המשפטים איילת שקד מהבית היהודי. "נדרשת בשעת משבר אחריות ושיקול דעת", צייצה בחשבון הטוויטר שלה. "משבר התאגיד פתיר,זה לא נושא אידאולוגי מהותי שבגללו מפרקים ממשלת ימין. מהיכרותי עם שותפי לממשלה - תימצא פשרה".
לעומת קודמיו, השר יריב לווין גיבה את אמירותיו של נתניהו בנושא התאגיד. "חלק ממנהיגות זה להגיד עשינו מהלך והוא היה שגוי, וצריך לתקן אותו", אמר בריאיון לגלצ. "גם על המחלוקת הזו אפשר לגשר". לאחר מכן הסביר השר כי אם אכן יתקיימו בחירות, ראש הממשלה יציג זאת כאחד הנושאים שעל סדר יומו ויצהיר על כוונתו לסגור את התאגיד.
בהקשר זה, יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג קרא לשר האוצר כחלון להתפטר מתפקידו, ולחבור אליו לממשלה חלופית במסגרת הכנסת הנוכחית. "אני קורא לכחלון להתפטר מהממשלה ולבוא למהלך מהיר של הקמת ממשלה חלופית", אמר אף הוא בגלצ.
"לכחלון יש רק מה להפסיד"
לפני המראתו לפנות בוקר (ראשון) לביקור מדיני בסין, המשיך ראש הממשלה את הטון הלוחמני כלפי כחלון סביב שאלת רשות השידור, כשברקע ההחרפה במשבר בינו לשר האוצר כחלון וזעמן של המפלגות על חילול השבת שגרם כשכינס את בכירי הליכוד בשבת. "ממשלה מתקיימת על סמך הסכמים קואליציונים", הזכיר נתניהו. "בהסכם הקואליציוני נקבע במפורש שכל המפלגות מחויבות להחלטות של הליכוד, שלנו, בנושאי התקשורת, לרבות סגירת התאגיד".
האירוע היחידי היה סביב שאלת התקציב", הוסיף נתניהו. "לא יכול להיות מצב שאנחנו בליכוד עם 30 מנדטים מכבדים את כל הסעיפים הקואליציונים של מפלגות קטנות, גם בנושאים שאנחנו לא מסכימים כמו מס על דירה שלישית שכל הליכוד התנגד לו אבל כיבדנו את זה כי יש הסכמים, וכשבאים הסעיפים שלנו, שהם חשובים לליכוד ולי, את זה לא מכבדים. זה לא מקובל עלינו".
עוד לפני המראתו אמר נתניהו בהתייעצות שקיים אמש עם מקורביו שאם הקואליציה תתפרק הוא ירוויח בעוד שכחלון יפסיד. "אני יכול להרוויח או להפסיד מבחירות, אבל לכחלון יש רק מה להפסיד", אמר.