המערכת הפוליטית התעוררה לבוקר סוער לאחר שהותר לפרסום כי שר הפנים אריה דרעי הוא הבכיר העומד במרכזה של פרשת שחיתות חדשה, שנחשפה אמש (שלישי) בחדשות 2. הבוקר התייחסה לראשונה יפה דרעי, רעייתו של השר לפרשה. "עברנו את פרעה עברנו את המן, אנחנו עכשיו נמצאים בחודש מצוין", אמרה לכתבים מחוץ לביתה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

יועץ התקשורת של דרעי, ברק סרי, התייחס הבוקר לתכנית "נכון להבוקר" עם ניב רסקין בגלי צה"ל ואמר כי השר מוכן להיחקר ולענות על כל השאלות."אני ממליץ לכולנו להמתין", אמר סרי. "ישבתי איתו אתמול בערב והוא נראה מאוד רגוע ושליו. הוא מוכן להיחקר בכל רגע על ידי כל רשויות החוק ולתת כל תשובה לכל שאלה שיישאל". עוד הוסיף סרי כי צו איסור הפרסום הוסר למעשה בעקבות בקשתו של דרעי עצמו.

"נינוח, מוכן לענות על שאלות". השר דרעי|צילום: פלאש 90



"אני נמצא איתו שנה. הוא זהיר בקלה כחמורה, בודק כל דבר, נזהר מכל דבר והוא יודע שהוא תחת זכוכית מגדלת ויודע שיש גם כאלה שמחפשים והיו שמחים לראות אותו נופל", אמר יועץ התקשורת. "עוד אין כלום זולת הודעה רשמית של היועמ"ש שהורה על בדיקה". חבר הכנסת לשעבר וממייסדי ש"ס ניסים זאב התראיין הבוקר גם הוא לגלי צה"ל ואמר כי הוא "מאמין שאם אריה חזר לתנועה הוא חזר בידיעה שהוא חף מפשע ופתח דף חדש".

גם שר האוצר משה כחלון התייחס הבוקר בתכנית "הבוקר של קשת" לפרשה ואמר כי הוא מקווה שדרעי יצליח לצאת מהסיפור ושהכל יהיה מאחוריהם. "הפרשות האלה לא נעימות, לא לפוליטיקאים, לא לאזרחים, ולא לתושבי מדינת ישראל", אמר כחלון. "המדינה הזאת עובדת לפי כללים ואם יחליט היועמ"ש ששר כזה או אחר צריך להשעות את עצמו - הוא ישעה את עצמו. אני לא בא להטיף מוסר ולא בא למסור ערכים לאף אחד".



בראיון לגלי צה"ל הבהירה שרת המשפטים איילת שקד כי לא ידעה מבעוד מועד על בדיקתו של היועמ"ש. "לא ידעתי כלום אבל חשוב לומר שלא מדובר בחקירה אלא בהליך של בדיקה", הוסיפה שקד. "אני חושבת שיש הבדל, נורא קל להכפיש שם של אדם. מטרת הבדיקה היא לראות אם צריך לחקור".

ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה) אמר כי לדעתו, דרעי לא היה צריך לחזור לכהן כשר לאחר שהורשע בשחיתות והעביר ביקורת על התנהלות היועץ המשפטי לממשלה בפרשה החדשה. "נבחר הציבור שוב מקבל יחס מועדף בחסות היועץ המשפטי לממשלה", אמר ח"כ רוזנטל. "מדוע נפתחה נגד השר דרעי 'בדיקה מקדימה' ולא חקירה פלילית? כאשר חשדות חמורים מתגלים בעניינו של אדם מן הישוב נפתחת נגדו חקירה, ההליך המקדים הקרוי 'בדיקה' שמור למורמים מעם, מייצר אפליה חמורה בפני החוק וכובל את ידי המשטרה כך שלא תוכל לבדוק בכל האמצעים את החשדות נגד נבחר הציבור".