זה מסע של חודש וחצי ויש לו 48,870 יעדים כמספר המתפקדים של מפלגת העבודה. מי שמכוון גבוה לא מוותר על אף מתפקד בשום מקום. כבר חודש וחצי שהם קמים לפנות בוקר והולכים לישון באמצע הלילה. הם מדלגים בין כמה וכמה כנסים ביום, שבחלק מהם יש יותר מתמודדים מאשר מאזינים. עקבנו מקרוב אחר שלושה מהמתמודדים: ח"כ איתן כבל, ח"כ איציק שמולי והמועמד החדש זוהיר בהלול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהלול הוא שחקן חדש במגרש הפוליטי ואולי בגלל זה הוא לוקח את זה קצת יותר בקלות. יריביו הפוליטיים של השדרן המיתולוגי הפיצו סרטון שנועד לפגוע בסיכוייו להיבחר. "יש אנשים שאורבים לך בצד, ואני בא ממקום טהור, אני בא ממקום זך", סיפר בהלול לחדשות 2. "לא הכרתי את הטריקים והשטיקים האלו. לא הכרתי את דליית החומרים עליי רק כדי לקלקל".
הקבוצה של ח"כ איתן כבל נחשבת לחזקה ביותר במפלגה. יש שיקראו לזה דיל, שמולו מתייצב בעיקר מחנה שלי יחימוביץ' השואפת גם היא למקום הראשון. אלא שבשיאו של המירוץ, כבל נדרש להתמודד עם מצוקה דחופה בביתו: "בתוך כל ההמולה הגדולה - כן שלי תוקפת, לא שלי תוקפת - אתה מקבל אירוע שמעמיד את הכל בפרופורציות אחרות לגמרי", שיתף כבל בפני המצלמות. "הגעתי הביתה, פתאום הקטנה שלנו מקיאה תוך כדי שינה, בת שנתיים ועשרה חודשים, ולפתע מאבדת את ההכרה, את הנשימה. זה אחד הרגעים, אם לא הרגע הכי מטלטל בחיי. עזבתי את הכל, שום פוליטיקה, עכשיו הזמן מוקדש למשפחה".
היומיים האחרונים של ח"כ איציק שמולי יוקדשו לטלפונים ולארגון יום הבחירות. יום שבסופו יידע אם מסע השתדלנות הזה באמת השתלם. "בכנסת האחרונה הסתכלתי על אנשים ביש עתיד ובישראל ביתנו, סיטואציות שבהן אני יודע שהח"כים שלהם רצו להצביע אחרת או להגיד משהו שונה, והם לא יכלו לעשות את זה", סיפר שמולי. "כן, פריימריז זה מפרך, זה קשה, לפעמים זה גם מאוד לא נעים, אבל העובדה שמעתה והלאה אתה יכול לעמוד בכנסת ולהרגיש מחויב לאנשים שבחרו אותך ולבחור את העמדות שלך לפי זה, זו תחושה שאין לה תחליף".