שר החוץ ליברמן. ארכיון (צילום: AP)
ליברמן. "אלימות בספטמבר"|צילום: AP

הסחת דעת הציבור מהמחאה החברתית - או חשש של ממש מעימות? שר החוץ אביגדור ליברמן הזהיר היום כי "הרשות הפלסטינית מתכננת אלימות ושפיכות דמים שתלווה את אירועי ספטמבר באו"ם".

"הם נערכים להסתערות על מחסום א-רם", הוסיף שר החוץ. "איך זה ייגמר? דמיינו לכם". הצהרתו של ליברמן מגיע לאחר שהבוקר פורסם דווקא כי יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן הורה לכוחות הביטחון הפלסטינים למנוע את הגעת ההפגנות בשטחים לעבר נקודות חיכוך עם ישראל, כמו מחסומים והתנחלויות.

שר החוץ אישר בצהריים בפני כתבים את הפרסום בחדשות 2, לפיו ישראל הסכימה להצעת ארה"ב לקוורטט לפיה המשא ומתן עם הפלסטינים יתקיים על בסיס גבולות 1967. "נתנו חבל, אבל האיחוד האירופי נותן לפלסטינים זכות וטו על כל החלטה. הפלסטינים לא רוצים לחדש את המשא ומתן".

הצעת ליברמן לפתרון משבר הדיור: 4,000 דירות בנגב ובגליל

שר החוץ קרא לראש הממשלה להתמקד בכמה מהלכים דרמטיים כדי לעצור את המחאה: בתחום הדיור, לדבריו, צריך לחזור לדיור ציבורי של 1,000 דירות בשנה לפנסיונרים שאין להם בתים. במקביל קרא לבנות מיד 4,000 דירות בנגב ובגליל, שלזה "לא צריך וד"לים והכל כבר מאושר".

לדבריו, החטיבה להתיישבות שבשליטת "ישראל ביתנו", העבירה פנייה בנושא למשרד הראש הממשלה. במקביל הציע שר החוץ להוזיל את מעונות היום כדי לעודד נשים עובדות וקרא לתת העדפה לחיילים ולתמוך בהצעת חוק שכבר הגיש ח"כ מוץ-מטלון, לפיה שלושת חודשי השירות האחרונים של כל חייל יזכו אותו בשלוש משכורות בגובה המשכורת הממוצעת במשק, כדי לתת לו עדיפות.

ליברמן התייחס באופן דו משמעי למחאת האוהלים. מצד אחד אמר כי הסיקור התקשורתי הוא חד מימדי וסיפר כי אתמול לא הצליח למצוא כמעט מקום במסעדה בנווה צדק: "הכל היה מלא, ישבו שם לא רק טייקונים אלא גם סטודנטים, אולי כאלה שבאו מרוטשילד". מצד שני אמר, "זה לא וודסטוק למרות שחלק נראה ככה. המחאה אמיתית ומעלה בעיות אמיתיות ולא רק אלה שבאים להפגין, אלא גם אלה שמזדהים איתם. אני לא מסיר מעצמי אחריות וחבל שאנחנו באים לפתור את הבעיות רק כשאלה מתפוצצות. צריך להחליט במה מטפלים ובמה אי אפשר לטפל".

"הנכס הגדול ביותר של ישראל זו יציבות כלכלית ואני ממליץ לא לפגוע בזה בהחלטות חפוזות כדי לרצות דרישות שכולן צודקות", אמר ליברמן בנושא המחאה החברתית. "אי אפשר לקצץ בהוצאות הביטחון, בגלל אירן".

הוא סיכם בהתייחסו למשבר היחסים עם טורקיה: "אין שום מקום לשום התנצלות זו טעות להתנצל. זה יתפרש באופן לא נכון ויש כאן צביעות". אחר הצהריים צפוי דיון של השמינייה בנוגע להמשך המגעים עם טורקיה. נתניהו טרם הכריע כיצד לנהוג בנושא. פרסום דוח הוועדה הבינ"ל בראשות פלמר נדחה ל-20 באוגוסט וישראל צריכה לקבוע את עמדתה תוך שבועיים, כדי לתת מענה למשבר.  

איפה היה שר החוץ בזמן ההפגנה?

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק