למרות הדיווחים מהממשל האמריקני לפיהם פולארד לא ישוחרר בקרוב, גורם בכיר לשעבר בממשל סבור שיש סיכוי להחזירו לישראל. בריאיון לחדשות 2 טוען לורנס קורב, מי שהיה תת שר ההגנה בתקופת ממשלו של רייגן שבה נתפס פולארד: "קיים סיכוי שישוחרר".

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לאחר שהנשיא האמריקני טרם השיב למכתב ששלח לו פרס, בו ביקש לשחרר את המרגל הישראלי הסביר קורב: "אובמה גם לא השיב למכתב ששלח לו ראש הממשלה נתניהו לפני יותר משנה, ככל הידוע לי. הדבר היחיד שעולה בדעתי שאולי הוא ממתין לזמן המתאים, וחושב שכשהוא יעניק את מדליית החירות הוא יעשה זאת".

קורב הוסיף: "אני חושב שאולי הם תכננו לעשות זאת ביוני, כך לפחות אני מקווה, אבל לאור מצב בריאותו המידרדר של ג'ונתן - אולי הם יקדימו זאת. עוד הוא מעיד על הנשיא אובמה: "נראה לי שהוא לא מסוג האנשים שאפילו לא ישיב למכתב".

רעייתו של פולארד בפגישה עם הנשיא|צילום: אורי לנץ/פלאש 90

"יש לשחרר את פולארד עכשיו"

בנוגע לסיכוי לשחרור סביב הידרדרות מצבו הבריאותי של פולארד טוען הבכיר לשעבר: "אני סבור שזה חשוב, משום שאם הוא ישוחרר כבר עכשיו הוא לא יצטרך לחזור לבית הסוהר, והוא יוכל לדאוג למצבו הבריאותי בבית חולים אזרחי. הטיפול מחוץ לכתלי בית הסוהר טוב בהרבה מבכלא עצמו. אם הוא ישוחרר עכשיו הוא יוכל להתאחד עם אשתו, ולדעתי זה יעזור לו להחלים מהר יותר".

"אין שום ספק שיש לשחרר אותו. גם לולא היה חולה, יש לשחרר אותו עכשיו, משום שהוא נשא בעונש של 27 שנים על פשע שרוב האנשים יושבים בעבורו תקופה קצרה הרבה יותר, מסירת מידע למדינה ידידותית", מדגיש קורב.

תת שר ההגנה לשעבר מדגיש כי הוא אכן מאמין שפולארד ישוחרר: "אני אופטימי, מטבעי אני אופטימי, וכמו שווינסטון צ'רצ'יל אמר על הממשל האמריקני, עשינו את הדבר הנכון אחרי שעשינו הרבה פעמים את הדבר הלא-נכון".

פרס לאובמה: שחרר את פולארד

ארצות הברית דחתה את בקשתו של נשיא המדינה שמעון פרס לשחרר את המרגל היהודי ג'ונתן פולארד מהכלא. דובר המועצה לביטחון לאומי טומי ויטור, התייחס אמש לנושא ואמר כי "עמדתנו לא השתנתה". פולארד אושפז בסוף השבוע שעבר, ערב חג הפסח, במתקן רפואי לאסירים, בעקבות כאבים עזים שבהם חש.

בעקבות פגישתו המרגשת של פרס ורעייתו של פולארד בתחילת השבוע, פנה אתמול נשיא המדינה באופן רשמי לנשיא האמריקני ברק אובמה בבקשה לשחררו מהכלא, שבו הוא מוחזק כבר 27 שנים.

באיגרת ששיגר לאובמה, ביקש פרס לשקול בחיוב מתן חנינה לפולארד על רקע הומניטארי. נוסף על כך, הודה נשיא המדינה לאובמה על יחסו החיובי, ועל הידידות הרבה שממשלו מפגין כלפי מדינת ישראל. פרס הדגיש בפניו את הדאגה הרבה שהעם בישראל ובני משפחתו של פולארד חשים לנוכח ההידרדרות במצבו הבריאותי.