"לא יקום ולא יהיה": יושב ראש מפלגת "הבית היהודי" נפתלי בנט הביע התנגדות נחרצת לטענות הפלסטינים, לפיהן ישראל הציעה שחרור של 400 אסירים בתמורה להמשך השיחות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בנט כתב בעמוד הפייסבוק שלו כי קיבל מאות פניות מאז צאת השבת, ולכן הרגיש צורך להביע את דעתו בעניין. לדבריו הצטרפו אתמול (ש') מספר גורמים בימין, ביניהם סגן שר הביטחון, חבר הכנסת דני דנון, שטען כי "שחרור 400 מחבלים בתמורה לעוד הארכה של המשא ומתן הוא פגיעה בחוסנה של מדינת ישראל".
גם חבר הכנסת משה פייגלין (הליכוד ביתנו) התייחס לדברים והבהיר כי ימשיך לפעול כדי לעצור את "זוועת שחרור המרצחים", כהגדרתו. עוד טען כי "שההתדרדרות המוסרית, הביטחונית והריבונית הזו לא תוביל בסופה לשום התקדמות משום שהיא מתחמקת מיסוד הסכסוך במקום להתמודד עמו".
משפחות שכולות הפגינו מול בית ראש הממשלה
בתוך כך, בישראל סרבו להתייחס לדיווח הפלסטיני, על הסכמה לשחרור של 400 אסירים לכאורה, אבל אמרו כי כל עוד הפלסטינים לא יתחייבו להמשך השיחות, שיתבססו על הכרה במדינה יהודית - אין טעם לדון בשום רעיון.
בימים האחרונים מתקיימים מאמצים אמריקניים וישראליים למנוע פיצוץ במשא ומתן עם הפלסטינים על רקע הוויכוח על שחרור האסירים בפעימה הרביעית. בכיר ישראלי דיווח על גמישות בירושלים כדי למנוע קריסה, אך אבו מאזן עדיין לא השיב בחיוב.
אל מול חילופי הדברים, הפגינו אמש עשרות בני משפחות שכולות מול בית ראש הממשלה בירושלים נגד שחרור האסירים. בהפגנה השתתפו פעילי ארגון "אלמגור" ותנועת "ישראל שלי". המפגינים ערכו בכניסה לבית ראש הממשלה ערב שירי זיכרון "כדי להעיר את ראש הממשלה". בנוסף, נשאו המשתתפים שלטים תוך כדי קריאות: "לא לשחרור מחבלים".
הפלסטינים: "רק עיכוב קטן"
בכיר פלסטיני הבהיר אתמול כי הפעימה הרביעית לא תצא לפועל היום, כפי שתוכנן, אך הביע תקווה כי מדובר בעיכוב קטן בלבד. "היום האסירים כבר לא ישוחררו, אבל אולי בימים הקרובים", אמר השר לענייני אסירים עיסא קראקע לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP. "יש מאמצים לפתרון המשבר ואני מאמין שתוך 24 שעות הכול יהיה ברור יותר".
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן פסקי אישרה כי הצדדים טרם הגיעו לכדי הסכמה. "עדיין אין עסקה", הדגישה פסקי, "אנחנו ממשיכים לעבוד באינטנסיביות עם שני הצדדים".
בכיר פת"ח מוחמד שטאייה אמר מוקדם יותר כי ההחלטה שלא לשחרר את האסירים עוד עשויה להשתנות ואיים כי אם הפעימה לא תצא אל הפועל יהיו לדבר השלכות קשות. "ישראל תישא במלוא האחריות ואנו דורשים מהקהילה הבינלאומית להפנות אצבע מאשימה כלפי הישראלים, שהורסים את המו"מ מיומו הראשון", קרא שטאייה.