למרות התחושה שמאז הלילה (ה') חלה רגיעה מסוימת בלחימה - גם בעזה וגם ביישובי הדרום - מדובר בהפוגה זמנית בלבד. ההפוגה המבצעית באזורים נקודתיים בתוך עזה שבה נקט צה"ל נועדה לתת מענה לצרכים הומניטריים. בקבינט המדיני-ביטחוני דווקא מתכננים להרחיב את המבצע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמים המקורבים לקבינט מוסרים כי הכיוון שם הוא להמשיך את הפעולות הצבאיות, ואף לעלות מדרגה. לא ידוע בדיוק מהם המהלכים המבצעיים הבאים, אבל המאמץ של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ומזכ"ל האו"ם באן קי מון להשגת הפסקת אש לא מתגבש לכדי הצעה רצינית ומעשית, נכון לשלב זה.
ההצעה של קרי הוצגה אתמול לראש הממשלה נתניהו, אך הפרטים לא סגורים ולא גמורים, והפסקת האש לא עומדת כנראה להגיע ביומיים הקרובים.
במקביל, בישראל מביעים הבוקר שביעות רצון מההודעה של רשות התעופה האמריקנית על ביטול איסור הטיסות לישראל.
"לא מדויק לומר שנגיע להפסקת אש בסוף השבוע"
גם בארצות הברית מבינים שהפסקת האש בין ישראל לחמאס עדיין רחוקה מכניסתה לתוקף. גורם אמריקני רשמי התייחס להתקדמות במגעים המדיניים ואמר כי "זה יהיה לא מדויק לומר שנגיע להפסקת אש עוד בסוף השבוע".
הבכיר ציין כי למרות שרמת האופטימיות נמוכה, צוותי המשא ומתן אינם מרפים וממשיכים במאמצים להשגת הסכם בימים הקרובים יחד עם הצוותים המצריים. "אנחנו עדיין עובדים על זה", אמר הבכיר לסוכנות הידיעות רויטרס, "אבל לא נראה שבסיס ההסכם להפסקת אש מוכן בשלב זה".
בניגוד לעמדת הבכיר האמריקני, עמיתיו בצד המצרי מעט יותר אופטימיים בנוגע להשגת הפסקת אש הומניטרית, עליה הצהיר אמש ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל. "הפסקת האש ההומניטרית עשויה להיכנס לתוקפה עוד במהלך סוף השבוע", ציין גורם רשמי במצרים. הגורם הוסיף בין היתר כי הפסקת האש נועדה לתת הפוגה לתושבי עזה במהלך שלושת ימי חג האיד אל-פיטר, המציין את סוף חודש הרמדאן.