פרלמנט האיחוד האירופי. ארכיון (צילום: משה מילנר, לע
מטה האיחוד האירופי, ארכיון|צילום: משה מילנר, לע"מ

מתיעוד הדיונים שנערכו במטה האיחוד האירופי בבריסל עולה כי הייתה תמיכה נרחבת בין מדינות הארגון בסנקציות שיוטלו על גופים מחוץ לקווי 67', במיוחד מצדה של בריטניה, כך פורסם הבוקר בעיתון "הארץ".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הפרוטוקולים, הנציגים הבריטים, שהשתתפו בדיון על החלת הסנקציות, הציעו להרחיב את המגבלות שיוטלו על ההתנחלויות. על פי הצעתם של נציגי בריטניה, בנוסף לדרישה כי כל גוף שיבקש לקבל מימון מהאיחוד האירופי יצטרך להצהיר כי אין לו קשר להתנחלויות, תורחב ההנחיה ותחול על כל אזרח ישראלי שגר מעבר לקו הירוק.

במהלך הדיון, שאלו הנציגים הבריטים את חבריהם מדוע לא להחיל את ההנחיות על אזרחים פרטיים בהתנחלויות. לדברי דיפלומט אירופי שנכח בדיון, הבריטים גילו התלהבות רבה והביעו תמיכה רבה בפרסום הסנקציות החדשות.

שגריר בריטניה בישראל, מתיו גולד, הכחיש את הפרסום ב"הארץ" ואמר כי "הפרסום הזה מוטעה לחלוטין. בריטניה אינה קוראת ומעולם לא קראה להרחיב את ההנחיות כך שיחולו גם על אנשים פרטיים".

נציגי הולנד, איטליה וגרמניה הסתייגו

נתניהו וקרי, ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום לע
תהיות בנוגע למועד הפרסום. קרי ונתניהו|צילום: עמוס בן גרשום לע"מ

מהפרוטוקולים עולה עוד כי גם נציגי צרפת הביעו תמיכה נרחבת במהלך האירופי וביקשו לברר האם הסנקציות יחולו גם על פרויקט המחקר של האיחוד, בו לוקחת חלק גם ישראל.

מתיעוד הדיונים עולה כי ההסתייגויות היחידות בדיון נשמעו מצד הולנד, איטליה וגרמניה. נציגי המדינות תהו על עיתוי פרסום ההנחיות החדשות וביקשו לברר מדוע לפרסם אותן דווקא בתקופה בה מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, נמצא בעיצומו של מסע דילוגים בין רמאללה לירושלים במאמץ להתניע את המשא ומתן המדיני.