צעד ישראלי משמעותי למען שיקום המשא ומתן עם הפלסטינים: ראש הממשלה בנימין נתניהו נסוג בו מהכוונה לפרסם מכרזי בנייה בשטחים, זאת ערב הגעתו של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לביקור נוסף בישראל וברשות הפלסטינית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
החלטה זו הגיעה אחרי לחץ אמריקני פוליטי ודיפלומטי כבד מאוד שהופעל על ראש הממשלה ועל כל הסובבים אותו, זאת בכדי לא להרוס את מה שעוד אפשר לעשות כדי לנסות לשקם את המשא ומתן המתפתח בין ישראל לפלסטינים, גם אם אין בו הישגים רבים.
מקור בכיר במשרד החוץ האמריקני אומר לחדשות 2 כי לקרי אין כוונה להשיג פריצת דרך בביקורו מחר (ה'), וכי כבר כעת נמסר שהוא יבקר פעם נוספת בישראל וברשות הפלסטינית בעוד שבועיים. מטרת הביקור הבא היא להציג לצדדים מתווה עם קווים מנחים להמשך המשא ומתן, כדי שאפשר יהיה להמשיך בו.
קרי יביא איתו פתרונות אפשריים למחלוקות בין ישראל לפלסטינים במשא ומתן, גם אם השיחות לא יסתיימו בפרק הזמן שקרי קבע מראש - פרק זמן של תשעה חודשים, שאמור להסתיים בחודש אפריל הקרוב.
מאז תחילת המו"מ: קודמו 8,056 יחידות דיור בשטחים
מאז החל המשא ומתן, הממשלה קידמה בשני סבבי שחרור האסירים הקודמים את בנייתן של 8,056 יחידות דיור בשטחים. לפי הערכת המתנחלים, כ-1,400 יחידות דיור כבר מוקמות בימים אלו. מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדובר בכ-2,500, ואם תשאלו את שלום עכשיו, המספר עומד על כ-3,000.
"אם נתניהו באמת מעוניין להגיע לפתרון של שתי מדינות, אין שום סיבה עכשיו לבנות אלפי יחידות דיור בשטחים", אמר ליאור עמיחי מצוות מעקב התנחלויות בשלום עכשיו בתגובה למספרים. "נתניהו מנצל את המשא ומתן ואת שחרור האסירים על מנת לבנות ולאשר עוד אלפי יחידות דיור".
מנגד יגאל דילמוני, סמנכ"ל מועצת יש"ע, התייחס שלשום לשחרור המחבלים ואמר כי אין כל קשר בינו לבנייה ביהודה ושומרון. "אנחנו ממשיכים לבנות ביהודה ושומרון ונמשיך לבנות ביהודה ושומרון, בלי קשר למשא ומתן המדיני ובלי קשר לשחרור מחבלים", אמר ערב הפעימה השלישית.