בארצות הברית אמנם מסרבים נכון לעכשיו להתחייב על מגבלת זמן בנוגע לדיאלוג עם אירן, אך רגע לפני הפגישה הראשונה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא ברק אובמה, מבהירים בישראל: לא נרפה מנושא הגרעין האירני.
עם שובו מהתייעצות בבית הארחה הרשמי בוושינגטון, ה"בלייר האוס", אמר ראש המועצה לביטחון לאומי עוזי ארד לעיתונאים, כי הנושא המרכזי והחשוב ביותר שיעלה בפגישה הוא תיאום הצעדים למניעת התגרענות אירן. "היעד הוא למנוע תכנית גרעין צבאית מאירן - והשעון מתקתק", הכריז ארד.
"האמריקנים מבינים את גודל האיום", הוסיף ראש המועצה לביטחון לאומי, וסיפר כי בכוונת המשלחת הישראלית לדון עם עמיתיהם בארצות הברית על הצעדים "באופן מפורט ומדוייק".
ומה עם "שתי המדינות"? בינתיים לא מדברים
דבריו של ארד מסתמכים גם על ריאיון שהעניק הנשיא האמריקני לעיתון "ניוזוויק", ובו הסביר כי "כל האופציות פתוחות - גם פעולה צבאית באירן". אובמה הדגיש כי הוא מבין את האיום הקיומי מצד אירן, בייחוד לאחר הצהרותיו של הנשיא אחמדינג'אד, אך הוסיף כי אין זה מקומו להחליט על צרכי הביטחון של ישראל.
בהמשך שיחתו עם העיתונאים התייחס ראש המועצה לביטחון לאומי גם לכוונתו של נתניהו להעלות מול אובמה את נושא המשא ומתן המדיני מול הפלסטינים. עם זאת, כאשר נשאל האם נתניהו יתחייב להצהרה של פתרון לשתי מדינות לשני עמים - סירב ארד לענות.
יוקמו צוותי עבודה משותפים לישראל וארה"ב
גם לישראל וגם לארה"ב יש אינטרס ברור שהפגישה הראשונה לא תצטייר כעימות פומבי קשה בין נתניהו ובין אובמה. הם ידברו גם על שילוב מדינות ערב בהסדר אזורי, גם על יחסי ישראל-ארה"ב, ובתום הפגישה הם צפויים להכריז על הקמת צוותים משותפים לשתי המדינות.
בעוד כחודש צפוי שר החוץ ליברמן להיפגש עם מזכירת המדינה הילארי קלינטון. ליברמן יגיד לקלינטון, כפי שאמר לאירופים, כי ישראל לא מתכוונת להקפיא את הבנייה בשטחים, ושבלי ישראל – הרשות הפלסטינית לא הייתה מתקיימת יותר משבועיים, והאויב האמיתי – הוא חמאס.