65 שנים אחרי שהוחלט באו"ם על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, בכ"ט בנובמבר 1947, תחליט היום אותה עצרת להעניק לפלסטינים הכרה כמדינה משקיפה בארגון. ברחבי הגדה המערבית צפויים לצאת הלילה עשרות אלפי בני אדם לרחובות ולחגוג את ההישג הדיפלומטי.

בשעה 22:15 שעון ישראל, צפוי יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן לעלות על בימת הנואמים ולדרוש את ההכרה. לקראת חצות צפוייה ההצבעה. על פי כל התחזיות הבקשה הפלסטינית צפויה להתקבל ברוב עצום. גורמים בכירים בישראל כבר מודים בכישלון המדיני ובשל כך הוחל לנקוט לפי שעה בקו תקשורתי המצניע את הנושא ולהימנע מאיום בצעדי תגובה חריפים.

חוגגים ברמאללה (צילום: AP)
בגדה נערכים לחגיגות ההכרה|צילום: AP

שעות לאחר מכן, הרחק מאוד מזירת ההתרחשויות המרכזית בניו-יורק, ייערכו אירועים שונים לרגל ההצבעה באו"ם בישראל ובשטחים בהם צפויים להשתתף המונים. בג'נין כבר הספיקו נציגי הרשות לתלות כרזות ענק חגיגיות לרגל הניצחון המדיני הצפוי.

גם בצדו השני של הקו הירוק יהיו מי שיצטרפו אל הפלסטינים ביום חגם. קבוצת פעילי שמאל תקיים היום הפגנת תמיכה במהלך הפלסטיני באו"ם מול בית דיזינגוף בשדרות רוטשילד בתל אביב, המקום שבו הכריז ב-1947 דוד בן-גוריון על הקמתה של מדינת ישראל. "אנחנו צריכים להיות הראשונים שיצביעו בעד הצעד הזה", אמר לחדשות 2 באינטרנט פעיל השמאל אורי אבנרי. הוא הביע תקווה כי "ההכרה הבינלאומית בפלסטין תאפשר להניע את תהליך השלום בין שני העמים. זהו צעד גדול קדימה לטובת ישראל".

"אירוע היסטורי", טיבי|צילום: רויטרס

ח"כ אחמד טיבי טס לארה"ב והוא מתלווה לחברי המשלחת הפלסטינית. "זהו אירוע היסטורי שמהווה צעד חשוב בדרך להקמת מדינה פלסטינית עצמאית שתבטא את עקרון שתי המדינות", אמר אמש בשיחה עם עיתונאים. "במשך כל חיי נאבקתי למען חירותו של העם הפלסטיני והקמת מדינתו, ולכן אני נמצא כאן גם כעת, שותף ותומך".

לפלסטינים מצטרף הלילה גם תומך נוסף ומפתיע במיוחד - ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. במכתב ששלח לכתב העיתון האמריקני ניוזוויק, הדגיש אולמרט כי הוא מאמין שהבקשה הפלסטינית עומדת בקנה אחד עם רעיון פתרון שתי המדינות. "אינני רואה בשל כך סיבה להתנגד לבקשה", הסביר.