ממשלתו השנייה של בנימין נתניהו מתכנסת הבוקר לראשונה, והיא ככל הנראה תתנהל על התפר הדק שבין הפוליטיקה למדיניות. לצד הדיון הנוקב בהידרדרות המצב הביטחוני ובאירועים החמורים מהשבוע האחרון, וכן במצב הכלכלי, ההחלטות הראשונות שצפויה לקבל הממשלה החדשה יהיו ככל הנראה קשורות בהבטחות הבחירות ובשורה של תיקוני חקיקה.

ראש הממשלה החליט בסוף השבוע להקצות שישה מיליון שקלים נוספים לעמותות המחלקות סלי מזון לנזקקים לקראת החג. זאת נוכח עלייה של עשרות אחוזים במספר הנזקקים. הדרישה להעלות את הסכום הוצגה על ידי שר הרווחה יצחק (בוז'י) הרצוג כבר לפני שנה, אך נתקלה בהתנגדות של האוצר. הממשלה תתבקש לאשר את ההחלטה הזו.

בין השאר, צפויה הממשלה החדשה לדון בתיקון הצעת החוק העוסקת דווקא בהפלתה - הצבעת אי האמון בכנסת. הממשלה תציע כי ממשלה מכהנת תוכל ליפול אך ורק אם הקורא להפלתה יוכל להציג ממשלה חלופית. כמו כן תדרוש הממשלה רוב של 65 חברי כנסת לפיזור הכנסת.

נתניהו צפוי לעסוק בראשית כהונתו גם בהחלטה לבטל את בניית המעון החדש של ראש הממשלה. עם זאת, בניית המקלט הממשלתי, שצפוי יהיה להיות מחובר לביתו ולמשרדו של ראש הממשלה, תימשך.

הממשלה תאשר גם את מינויו של עוזי ארד לתפקיד ראש המטה לביטחון לאומי, קבינט מדיני-ביטחוני חדש ימונה וגם מספר ועדות שרים - וביניהן ועדת שרים לענייני שב"כ וועדת שרים לענייני חקיקה.

פיתרון כולל באזור?

אביגדור ליברמן יושב ראש ישראל ביתנו (חדשות 2) (צילום: חדשות 2)
ליברמן. כבר מעורר סערה|צילום: חדשות 2

ומה עוד על סדר יומו של נתניהו? צריך לזכור שהוא עדיין לא התייחס להצהרותיו של שר החוץ הטרי, אביגדור ליברמן, על ועידת אנאפוליס ועל מדיניות הוויתורים במשא ומתן מול הפלסטינים - הצהרות שעוררו סערה בארץ ובעולם. עם זאת, מקורבי נתניהו אומרים כי בשיחתו עם כל המנהיגים שהתקשרו לברך אותו - וביניהם אובמה, פוטין וסרקוזי - כלל לא העלו את הנושא. הם רק קראו לו להמשיך בתהליך השלום. "תתחייב לשתי מדינות לשני עמים", אמרו לו בשיחות.

במקביל, מצטט הבוקר העיתון הערבי "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, מקורבים לראש הממשלה הנכנס באומרם כי "הוא נתון ללחצים כבדים מבחוץ הקוראים לו לחדש את המשא ומתן בהקדם האפשרי במסלול הפלסטיני". עם זאת, אמרו אותם מקורות, כי "נתניהו כלל שוקל לפנות למסלול אחר ומפתיע - בדמות פתיחת משא ומתן אזורי כולל - מול סוריה, מול הפלסטינים ומול לבנון".

אותם מקורות ציינו כי נתניהו הבין ש"המצב הפנים-פלסטיני אינו מאפשר משא ומתן רציני עימם, ועל כן ישראל תצטרך לדבר עם גורמים אחרים ולעשות ויתורים".