פרויקט "תעלת הימים" קם הערב (ב') לתחייה בוושינגטון שבארה"ב: ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית חתמו על ההסכם, שאמור להגדיל את כמות המים המותפלים באזור וצפוי למנוע את ייבושו של ים המלח.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בבנק העולמי בוושינגטון נערך היום טקס החתימה על ההסכם שכולל הנחת צינור מים מים סוף לים המלח, ובניית מתקן התפלה שיהיה בעקבה. מימוש ההסכם, עליו עבדו יותר מ-10 שנים יעלה 400 מיליון דולר, והחברה שתזכה במכרז תעבוד בין 4 ל-5 שנים. המפעל יעלה את המפלס של ים המלח ויספק מים ליישובי הערבה, לירדן, ולפלסטינים, וצפוי גם לשנות את תמונת המצב החקלאית בכל האזור.
השר לשיתוף פעולה אזורי סילבן שלום אמר הבוקר כי ההחלטה להניח צינור במקום לחפור תעלה בין הימים נועדה לחסוך בעלויות המיזם הענק. "החלטנו על צינור בגלל עלויות יותר נמוכות. נוכל להקים בדרך לים המלח אגמים וימים ואתרים תיירותיים וגם ישנה אפשרות לייצר חשמל. מדובר במהלך פורץ דרך אחרי הרבה מאוד שנים של ויכוחים והתנגשויות בין הצדדים".
"לא היה קל להגיע לסיכום הזה", הדגיש שלום. "עם הירדנים היה יותר פשוט, אבל עם הפלסטינים זה היה מורכב יותר משום שהם מסתכלים על הכל בהיבט הפוליטי ולא רק על המישורים הכלכליים והסביבתיים. בסופו של דבר ההסכם הזה הושג לאחר משא ומתן שנמשך הרבה מאוד שנים".